Βελόπουλος Πανεπιστήμιο Κύπρου: Δεν υπήρξε ποτέ φοιτητής μας

0
75

Βελόπουλος Πανεπιστήμιο Κύπρου: Με επίσημη ανακοίνωση του, σήμερα Τρίτη 19 Μαΐου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου διαψεύδει ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος υπήρξε φοιτητής στο Ίδρυμα, όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του. Μετά την ανακοίνωση, ο κ. Βελόπουλος με ανάρτησή του στο Twitter δημοσιοποίησε ένα μεταπτυχιακό τίτλο που κατέχει από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο (προφανώς) δεν είναι το ίδιο με το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Πιο αναλυτικά, το Πανεπιστήμιο Κύπρου διέψευσε κατηγορηματικά τα στοιχεία που περιέχονται στο βιογραφικό του προέδρου της Ελληνικής Λύσης σε σχέση με τις σπουδές του. «Το Πανεπιστήμιο Κύπρου διευκρινίζει ότι ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος ουδέποτε υπήρξε φοιτητής του και βεβαίως δεν έχει πάρει πτυχίο ή/και μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου δεν προσφέρει πτυχίο «Επικοινωνίας» ή «Ελληνικού Πολιτισμού»» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το πανεπιστήμιο.

Ο κ. Βελόπουλος, στο βιογραφικό που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του, https://www.velopoulos.gr/viografiko, αναφέρει:

«Ο Κυριάκος Βελόπουλος γεννήθηκε στις 24-10-1965 στην Γερμανία και κατάγεται από αγροτική οικογένεια προσφύγων. Είναι έγγαμος και έχει μία κόρη. Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο Δενδροποτάμου υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και στην ηπειρωτική χώρα. Από τον στρατό απολύθηκε με το βαθμό του Έφεδρου Αξιωματικού.

Στη συνέχεια εγγράφηκε στη Σχολή Δημοσιογραφίας του «Κέντρου Ελευθέρων Φιλοσοφικών Κοινωνικών Σπουδών», παρακολουθώντας μαθήματα ως υπότροφος. Από τη Σχολή αποφοίτησε το 1990 με βαθμό Άριστα. Το 2013 έλαβε το Πτυχίο του με ειδίκευση στην Ιστορία, Αρχαιολογία και τον Ελληνικό Πολιτισμό από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Το 2016 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, με ειδίκευση στην Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία και από το 2017 είναι υποψήφιος Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Σόφιας. Ομιλεί πολύ καλά την Αγγλική και τη Γερμανική γλώσσα, γνωρίζει να χειρίζεται Η/Υ και έχει καλές γνώσεις σχεδίασης, παραγωγής και διαχείρισης νέων μέσων επικοινωνίας. Επίσης, διαθέτει γνώσεις ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού μοντάζ. Με την ιδιότητα του δημοσιογράφου εργάζεται από το 1989 έως και σήμερα, σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς».

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Κυριάκος Βελόπουλος εμφανίζει φωτογραφία με έναν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Επικοινωνία και Δημοσιογραφία από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο είναι διαφορετικό ίδρυμα από το Πανεπιστήμιο Κύπρου που αναφέρει στο βιογραφικό του. velo1

Πηγή: Pagenews.gr