Βελόπουλος: Το σχέδιο νόμου είναι προϋπολογισμός αλλά οι πολιτικοί αρχηγοί λείπουν

0
51

Βελόπουλος: Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την εικόνα του Κοινοβουλίου κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού.

Για τους εμβολιασμούς και την εικόνα της βουλής μίλησε ο Κυριάκος Βελόπουλος. Να θυμίσουμε ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης έχει αναφέρει ότι είναι μεγάλη αποτυχία της Κυβέρνησης το lockdown που επιβλήθηκε στην χώρα.

«Συνεχίζετε να κάνετε λάθη. Σας αποκαλώ μη σοβαρούς και σωστούς στην άσκηση οικονομικής πολιτικής. Δεν αναφέρομαι μόνο στην σημερινή κυβέρνηση αλλά σε όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν από αυτό το κοινοβούλιο. Δεν είναι εικόνα κοινοβουλίου αυτή», είπε ξεκινώντας την τοποθέτησή του στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα είναι μετά των τριών χωρών στον κόσμο που έχει χρέος πάνω από 200% του ΑΕΠ.»

«Το νομοσχέδιο το οποίο καταθέτει η κυβέρνηση είναι προϋπολογισμός αφού καθορίζουν την οικονομική πολιτική για τους επόμενους μήνες αλλά λείπουν οι πολιτικοί αρχηγοί. Ο κ. Τσίπρας αντί να είναι εδώ πηγαίνει στα Σκόπια, ο πρωθυπουργός έχει πάει στην Δράμα. Το έλλειμμα αυξάνεται κάθε μέρα ιλιγγιωδώς και υπόσχεστε ανάπτυξη. Το εμπορικό ισοζύγιο είναι αρνητικό. Όλα αυτά σημαίνουν αύξηση του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους.

Η Ελλάδα είναι μετά των τριών χωρών στον κόσμο που έχει χρέος πάνω από 200% του ΑΕΠ. Έχει δηλαδή τον τρίτο υψηλότερο δείκτη χρέους ως προς το ΑΕΠ στον κόσμο». Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης απαρίθμησε τα σφάλματα τα οποία, όπως υποστηρίζει κάνει η κυβέρνηση στην οικονομική πολιτική.

«Σκοτώσατε την οικονομία με το PSI. Με το εργασιακό ν/σ δολοφονήσατε την εργασία και τις αποδοχές. Στην Ευρώπη η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική. Στη Σουηδία η 8ωρη εργασία γίνεται εξάωρη με τις ίδιες αποδοχές, στην Γαλλία απαγορεύεται η εργασία μετά τις 6 το απόγευμα, στην Ελβετία γίνεται δημοψήφισμα για να διαμορφωθεί ο κατώτατος μισθός στα 3.500 ευρώ και στην Ελλάδα ο κατώτατος μισθός είναι στα 300 ευρώ με ανεργία στο 57%.

«Τα κόμματα όμως χρωστούν δάνεια και δεν τα πληρώνουν»

Δεν διαγράψατε τα δάνεια των Ελλήνων και τώρα θα τους πάρετε τα σπίτια. Τα κόμματα όμως χρωστούν δάνεια και δεν τα πληρώνουν. Πρωταθλήτρια είναι η ΝΔ», είπε ο κ. Βελόπουλος και συνέχισε. «Ακολουθείτε λάθος το δόγμα Πισσαρίδη που λέει ότι σώζουμε μόνο τους μεγάλους, τους δικούς μας και τους χρηματοδότες μας, αλλά όχι τους άλλους, τους μικρότερους, τους πιο αδύναμους. Σκοτώσατε τη ΔΕΗ. Υποσχεθήκατε πως με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας θα πέσουν οι τιμές. Και έχουμε την μεγαλύτερη αύξηση, δηλαδή 36% και είμαστε οι ακριβότεροι στην Ευρώπη. Και μάλιστα ενώ έχετε γεμίσει τη χώρα με ανεμογεννήτριες.

Επενδύετε σε επικίνδυνες φούσκες και αναφέρομαι στα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά, που αποτελούν περιβαλλοντικό κίνδυνο αποβλήτων, μόνο από τα οικιακά φωτοβολταϊκά και αν προσθέσουμε σε αυτά και τις μεγάλες μονάδες, τα μεγέθη ισοδυναμούν με τοξική βόμβα.

Σχετικά με τον τουρισμό

Θεωρείτε τον τουρισμό βιομηχανία χωρίς να έχετε εκπονήσει ένα σχέδιο. Συνεχίζετε το ίδιο λάθος μοντέλο. Όταν μόνο 8 στα 100 ξενοδοχεία σερβίρουν ελληνικό πρωινό και δεν προωθείτε τα ελληνικά προϊόντα για να υπάρξει ενίσχυση αντίστοιχα του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα, πώς είναι δυνατόν να θεωρείται ο τουρισμός στήριγμα της ελληνικής οικονομίας και μάλιστα επιδοτείται περισσότερο από κάθε άλλο κλάδο στην περίοδο της πανδημίας; Πώς είναι δυνατόν να θεωρείται αυτή η οικονομική πολιτική σωστή, όταν ο τουρισμός είναι ένας προκυκλικός τομέας, που όταν υπάρχει ανάπτυξη αναπτύσσεται και όταν υπάρχει ύφεση δεν αναπτύσσεται;».

«Βάζετε παντού διόδια. Είναι δυνατόν; Μα έτσι ανεβαίνει το κόστος των προϊόντων. Έχετε βάλει, δε, διόδια και στον Προμαχώνα, 50μέτρα πριν βγει κάποιος από την Ελλάδα! Γιατί;; Ξηλώστε τα», είπε ο κ. Βελόπουλος και τόνισε. «Δεν στηρίζετε τον πρωτογενή τομέα με σχέδιο. Σκοτώνετε την κτηνοτροφία με αυτό τον τρόπο.

Σκορπίζετε επιδόματα στους λαθρομετανάστες και όχι σε Έλληνες για να λύσετε το δημογραφικό πρόβλημα. Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 26η θέση σε ό,τι αφορά το πρόβλημα λειψυδρίας. Και εσείς συνεχίζεται να εγκληματείτε. Αφού ξεπουλήσατε ΔΕΗ, Ολυμπιακή, Αεροδρόμια, Δρόμους, Λιμάνια, τώρα θα ξεπουλήσετε και τα νερά! Είναι δυνατόν να δώσετε την διαχείριση των υδάτων σε ιδιώτες;

θεσπίσατε το ακαταδίωκτο. Μετά τους «ειδικούς» σας, που έκλεισαν τον κόσμο μέσα και κλείδωσαν την οικονομία, τώρα ακαταδίωκτο θα ισχύει για υπουργούς, βουλευτές για όλους. Δηλαδή θα βουλιάξει η χώρα και δεν θα τιμωρηθεί κανείς». Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, κατηγόρησε τέλος την κυβέρνηση ότι ασκεί επιδοματική πολιτική την οποία απέρριπτε κατά το παρελθόν.

Σχετικά με τον εμβολιασμό

«Αν έχω μάθει κάτι σε αυτή τη χώρα είναι ότι τα επιδόματα του σήμερα είναι ο φόρος του αύριο. Να παράγουμε. Ναι. Να δώσουμε λεφτά για να ενισχυθεί η παραγωγή. Αλλά εσείς δεν κάνετε αυτό. Τώρα ανακοινώσατε ότι θα δώσετε 150 ευρώ τους νέους για να εμβολιαστούν. Και δεν τους λέτε ότι αυτά τα χρήματα θα τους τα πάρετε με τη φορολογία αύριο.

Το δόγμα όμως το δικό σας είναι διαφορετικό από το δικό μας. Το δόγμα της ΝΔ και άλλων κομμάτων εδώ μέσα είναι: «μην παρατάς τα όνειρά σου, συνέχισε να κοιμάσαι και να τα βλέπεις». Εμείς όμως λέμε: «μην παρατάς τα όνειρά σου. Αγωνίσου για να τα πραγματοποιήσεις». Αυτή είναι η διαφορά μας από εσάς και είναι ποιοτική», τόνισε.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Βελόπουλος επανέλαβε τις θέσεις του κόμματός του για τον εμβολιασμό. «Το εμβόλιο δεν είναι πανάκεια. Στο Ισραήλ που έχει εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, ένας στους δύο που προσβλήθηκε από την μετάλλαξη Δέλτα είναι εμβολιασμένοι. Μία είναι η λύση και αυτή είναι το φάρμακο, αλλά δεν κάνατε τίποτα για να το προωθήσετε», κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr