Βενιζέλος: Συμφωνώ με τον Σωτήρη Τσιόδρα, δεν πρέπει να «εργαλειοποιείται» η επιστήμη

0
49

Βενιζέλος: «Αν στην παρούσα φάση, τα ζητήματα αυτά καταστούν αντικείμενο συμβατικής κομματικής αντιδικίας, θα χαθεί χρόνος και δυναμισμός».

O Eυάγγελος Βενιζέλος, με ανάρτηση στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebοok, πήρε θέση για τη συζήτηση που προκάλεσε η μελέτη των Θεόδωρου Λύτρα και Σωτήρη Τσιόδρα, θυμίζοντας ότι στις 4 Οκτωβρίου 2021 είχε ζητήσει από την ιατρική κοινότητα να του πουν τεκμηριωμένα γιατί εμφανίζεται αυξημένος ο αριθμός θανάτων και κρουσμάτων στην παρούσα φάση της πανδημίας, ώστε στη βάση μιας επιστημονικά έγκυρης πληροφόρησης, η κυβέρνηση να λάβει νέα μέτρα για την εξάλειψη της και η αντιπολίτευση το δικό της μερίδιο κοινωνικής ευθύνης.

Βενιζέλος

Ο κ. Βενιζέλος εξομολογείται, στην παρέμβασή του, ότι συμφωνεί με τον καθηγητή Τσιόδρα, πως δεν πρέπει να «εργαλειοποιείται» πολιτικά και μάλιστα κομματικά η επιστήμη, ωστόσο συνεχίζει λέγοντας: «Είναι προφανώς εσφαλμένη οποιαδήποτε αίσθηση ‘τέλους του συναγερμού’ και ‘επιστροφής στην κανονικότητα’. Η μετάλλαξη Όμικρον ήρθε να μας θυμίσει ότι απαιτείται μεγάλη επιφυλακτικότητα και αδιάπτωτη εγρήγορση σε παγκόσμιο, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο».

«Χρειάζονται συνεχή και αξιόπιστα τεστ»

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, ο καθολικός και πλήρης εμβολιασμός είναι όρος αναγκαίος, αλλά δυστυχώς όχι επαρκής για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως εξελίσσεται, ενώ απαιτούνται συνεχή και αξιόπιστα τέστ.

Βενιζέλος

«Η συζήτηση για τις αντοχές του ΕΣΥ πρέπει να διεξάγεται με όρους επιστημονικής ακρίβειας και απόλυτης επιστημονικής και πολιτικής ειλικρίνειας. Σημασία δεν έχει μόνο ή κυρίως ο αριθμός των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ στην Αθήνα και τις άλλες περιοχές, αλλά προφανώς η επαρκής στελέχωση των μονάδων με το ανάλογο και αναγκαίο εξειδικευμένο, έμπειρο και επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Άρα, η χώρα έχει όριο ως προς τον αριθμό των επιστημονικά και νοσηλευτικά υποστηριζόμενων κλινών ΜΕΘ. Επίσης, η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με οξύ πρόβλημα γεωγραφικών ανισοτήτων εντός του υγειονομικού της χάρτη», αναφέρει ο κ. Βενιζέλος.

«Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος»

Και προσθέτει χαρακτηριστικά: «Αν στην παρούσα φάση, τα ζητήματα αυτά καταστούν αντικείμενο συμβατικής κομματικής αντιδικίας, θα χαθεί χρόνος και δυναμισμός, που πρέπει να διοχετευθούν υπέρ της κοινωνίας και των πολιτών. Η κυβέρνηση οφείλει να κινήσει διαδικασίες και να αναλάβει πρωτοβουλίες που εντάσσουν τους πάντες, όλη την επιστημονική κοινότητα, τα ΜΜΕ, την κοινωνία των πολιτών και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φυσικά τις πολιτικές δυνάμεις στην αναγκαία προσαρμοσμένη επαναπροώθηση του εθνικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Βενιζέλος

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr