Βενζίνη στη Βουλγαρία: Έλληνες επιχειρηματίες ανοίγουν βενζινάδικα στη γείτονα – Ουρές για φθηνά καύσιμα

0
44

Οι καθημερινές εικόνες της αυξημένης κίνησης στα σύνορα από Έλληνες που προτιμούν να κάνουν παραπάνω χιλιόμετρα για φθηνή βενζίνη “ξύπνησε” σε κάποιους το επιχειρηματικό δαιμόνιο

Η αυξημένη διέλευση στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα από Έλληνες που σπεύδουν να φουλάρουν τα ρεζερβουάρ τους με φθηνότερη βενζίνη, ξύπνησε το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, Έλληνες επιχειρηματίες σπεύδουν να ανοίξουν βενζινάδικα στην Βουλγαρία προκειμένου να εκμεταλλευθούν τις ευκαιρίες που δημιουργεί η κατακόρυφη αύξηση των τιμών και της ζήτησης στη γειτονική χώρα.

Την ίδια ώρα ουρές συνεχίζουν να κάνουν τα αυτοκίνητα στα σύνορα με τη Βουλγαρία. Όπως λένε όσοι ακολουθούν το δρομολόγιο μόλις λίγα μέτρα από τα σύνορα μπορούν να γεμίσουν σχεδόν με τα μισά λεφτά και να επιστρέψουν ή να συνεχίσουν τα ψώνια τους και σε ρούχα ή τρόφιμα Οι τιμές είναι περίπου στο 40% φτηνότερα από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, στις γειτονικές μας χώρες η αμόλυβδη έχει από 1,28 ευρώ στην Τουρκία ως 1,883 ευρώ στην Αλβανία.

Σήμερα στην Ελλάδα η τιμή διυλιστηρίου για την απλή αμόλυβδη είναι στα €1.67, δηλαδή η ακριβότερη από την τιμή λιανικής στις περισσότερες γειτονικές μας χώρες.

Στα πρατήρια του Ρεθύμνου η αμόλυβδη έχει 2,246 ευρώ, των Κυκλάδων 2,376 ευρώ και στην Θεσσαλονίκη 2,162 ευρώ. Αυτός είναι και ο λόγος όπως θα πουν στον Άγγελο Λαμπίδη που οι οδηγοί φουλάρουν στην Βουλγαρία.

Το κέρδος των οδηγών τον μήνα όπως εκτιμούν με μέτριους υπολογισμούς είναι πάνω από 240€ για ένα μικρομεσαίο ΙΧ που φουλάρει κάθε εβδομάδα.

Δείτε το ρεπορτάζ

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr