Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της επίθεσης των τρομοκρατών στην Άγκυρα [vid]

0
23

Στο βίντεο διακρίνεται ένας από τους τρομοκράτες να κατευθύνεται προς την πύλη του υπουργείου Εσωτερικών πριν σημειωθεί η έκρηξη

Νέο βίντεο ντοκουμέντο με τη στιγμή της επίθεσης των τρομοκρατών στην Άγκυρα, στην καρδιά της τουρκικής πρωτεύουσας, είδε το φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο διακρίνεται ένας από τους τρομοκράτες να κατευθύνεται γρήγορα προς την πύλη του υπουργείου Εσωτερικών πριν σημειωθεί η ισχυρή έκρηξη.

Οι δύο δράστες της επίθεσης, ο καμικάζι που ήταν ζωσμένος με τα εκρηκτικά, και ο οδηγός του μίνι βαν που έφθασε μέχρι την πύλη του υπουργείου, έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες των αστυνομικών. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά την επίθεση.

Ο εισαγγελέας της Άγκυρας ξεκίνησε έρευνα για το τρομοκρατικό χτύπημα. Οι τουρκικές αρχές δεν έχουν έως αποδώσει την ευθύνη για την επίθεση σε κάποια οργάνωση. Σημειώνεται ότι στις 2 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η πρώτη συνεδρίαση της εθνοσυνέλευσης στο πλαίσιο της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου. 

“Δύο τρομοκράτες εμφανίστηκαν με ελαφρύ στρατιωτικό όχημα περίπου στις 09:30 μπροστά από την πύλη εισόδου της Γενικής Διευύθυνσης Ασφαλείας του υπουργείου μας και εξαπέλυσαν επίθεση με βόμβα. Ένας από τους δράστες της επίθεσης ‘εξουδετερώθηκε’ και ο άλλος σκοτώθηκε όταν πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε. Δύο αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί” ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλικαγιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr