Βλάντιμιρ Πούτιν: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαπράττει οικονομική αυτοκτονία»

0
70

Βλάντιμιρ Πούτιν: Ο πρόεδρος της Ρωσίας σχολίασε τις πρόσφατες οικονομικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν κατά της Ευρώπης για την ενεργειακή της πολιτική και τη βούλησή της να απεξαρτηθεί από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους ρωσικών εταιρειών πετρελαίου στη Μόσχα.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαπράττει οικονομική αυτοκτονία» με την άρνηση ρωσικών ενεργειακών πόρων, είπε ο Ρώσος πρόεδρος, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ενώ έκανε δυσμενείς εκτιμήσεις για το μέλλον.

Τι ανέφερε ο Πούτιν

Όπως είπε στους εκπροσώπους των ρωσικών εταιρειών, μακροπρόθεσμα η Ευρώπη, που συζητά να επιβάλλει εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο γίνεται μια περιοχή με υψηλές τιμές στην ενέργεια και ως εκ τούτου «θα υποστεί τις συνέπειες» μιλώντας για ζημία στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Σύμφωνα με τον Πούτιν «για απολύτως πολιτικούς λόγους» και υπό την πίεση των ΗΠΑ, οι ευρωπαϊκές χώρες επιβάλλουν όλο και περισσότερες νέες κυρώσεις στις αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου. Όπως ανέφερε, «μια τέτοια οικονομική αυτοκτονία είναι εσωτερική υπόθεση των ευρωπαϊκών χωρών».

“Η Ρωσία θα πρέπει να ενεργήσει ρεαλιστικά και να υποστηρίζει τα δικά της συμφέροντα”

Παράλληλα, ο Πούτιν ανέφερε ότι η Ρωσία θα πρέπει να ενεργήσει ρεαλιστικά και να υποστηρίζει τα δικά της συμφέροντα. Μάλιστα, ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι οι Ευρωπαίοι «κατηγορούν τη Μόσχα αλλά καλύπτουν τα λάθη τους». Όπως είπε, οι κυρώσεις οδήγησαν στη δραματική αύξηση της τιμής του πετρελαίου.

Στο ίδιο πλαίσιο κατηγόρησε τη Δύση ότι προσπαθεί να καταλογίσει τη Ρωσία για ενεργειακό πληθωρισμό κι ότι φταίει για όλα, ωστόσο «η Δύση προσπαθεί να καλύψει τα συστηματικά της λάθη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr