Βλαντιμίρ Πούτιν: Πιστεύει ότι θα κερδίσει με έναν πόλεμο φθοράς, λέει ο διευθυντής της CIA

0
32

Αντιμέτωπος με δυσκολίες του στρατού του στην Ουκρανία, ο Βλαντίμιρ Πούτιν γνωρίζει ότι δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο προς το παρόν

Αντιμέτωπος με δυσκολίες του στρατού του στην Ουκρανία, ο Βλαντίμιρ Πούτιν γνωρίζει ότι δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο προς το παρόν, αλλά είναι πεπεισμένος ότι θα κερδίσει μια τελική νίκη με πόλεμο φθοράς, αρνούμενος να εξετάσει οποιαδήποτε άλλη επιλογή, εκτίμησε ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς.

«Ο Πούτιν, κατά τη γνώμη μου, νομίζει σήμερα ότι δεν μπορεί να κερδίσει αμέσως, αλλά δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει», δήλωσε ο διευθυντής της CIA σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

«Αυτή τη στιγμή», λέει ο Μπερνς, «νομίζω ότι ο Πούτιν είναι απολύτως αποφασισμένος» αλλά έχει «υπερβολική αυτοπεποίθηση για την ικανότητά του να εξαντλήσει την Ουκρανία».

Και αντί να σκεφτεί μια διέξοδο, ο Ρώσος πρόεδρος «επιμένει και υπογράφει» στον πόλεμο του, σύμφωνα με τον Μπερνς, πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στη Μόσχα. Η συνάντησή του τον Νοέμβριο στην Τουρκία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Ναρίσκιν ήταν «αποθαρρυντική», τόνισε επίσης.

Όπως είπε ο διευθυντής της CIA είδε «μια μορφή απερισκεψίας, υπέρμετρης υπερηφάνειας» στο αφεντικό του SVR (Ρωσική Υπηρεσία Πληροφοριών Εξωτερικού), που συνάντησε για να τον προειδοποιήσει ενάντια σε οποιαδήποτε προσφυγή σε πυρηνικά όπλα και όχι σε διαπραγματεύσεις, των οποίων το σημείο εκκίνησης «θα αποφασιστεί από τους Ουκρανούς».

Η τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Πούτιν, λίγες μέρες πριν τα γενέθλιά του

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ευχήθηκε στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα γενέθλιά του που είναι σήμερα, 26 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, επαίνεσε τον ρόλο του για την προώθηση της συνεργασίας Μόσχας-Άγκυρας. Πιο συγκεκριμένα, στις ευχές για τα γενέθλια που απέστειλε την Κυριακή, ο Ρώσος πρόεδρος ευχαρίστησε τον Ερντογάν για την «προσωπική του συμβολή» στην προώθηση των εποικοδομητικών διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

«Αγαπητέ κ. Πρόεδρε, αγαπητέ μου φίλε, σε συγχαίρω και σου εύχομαι από καρδιάς για τα γενέθλιά σου», έγραψε ο Ρώσος πρόεδρος σε μήνυμα γενεθλίων προς τον Ερντογάν την Κυριακή, όπως μεταδίδει το Republic World.

Πηγή: Pagenews.gr