Βόλος: Έδειραν την κόρη τους επειδή δεν πήρε πτυχίο Αγγλικών

0
148

Τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους

Δεκαπεντάχρονη μαθήτρια από το Βόλο κατήγγειλε τους γονείς της στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για ξυλοδαρμό, επειδή δεν πήρε πτυχίο Αγγλικών.

Όπως μεταδίδει ο Αντ1, το παιδί έστειλε μήνυμα την Πέμπτη, γράφοντας, μεταξύ άλλων: «φοβάμαι, έχω πέσει θύμα κακοποίησης».

Έγινε εισαγγελική παραγγελία και συνελήφθησαν οι γονείς, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε δίωξη για απλή σωματική βλάβη κατά ανηλίκου και την Παρασκευή βρέθηκαν ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείο Βόλου. Στους γονείς επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή.
Στην απολογία τους, οι γονείς της 15χρονης υποστήριξαν ότι “η κόρη τους αντιδρά, λόγω εφηβικής ηλικίας και ότι όταν της ανέφεραν ότι θέλουν να τη σπουδάσουν για να πάρει πτυχίο Αγγλικών, αυτή τους έβρισε”.

Η εισαγγελέας τόνισε ότι οι γονείς πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με το παιδί τους, καθώς στην ηλικία της, μπορεί να νιώσει μεγάλη πίεση που να τη θέσει σε κίνδυνο ή να φύγει ακόμα και από το σπίτι.
Παράλληλα θα γίνει έρευνα και για τις συνθήκες διαβίωσης της 15χρονης, ενώ παραγγέλθηκε και η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί άλλες αξιόποινες πράξεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr