Βόλος κορωνοοϊός: Σκηνές του στρατού στήθηκαν έξω από το νοσοκομείο

0
18

Όπως αναφέρει το larissapress.gr, το νοσοκομείο Βόλου δέχεται μεγάλη πίεση τις τελευταίες ημέρες. Χαρακτηριστικό είναι ότι νοσηλεύονται περισσότεροι από 100 ασθενείς με κοροναϊό, ενώ σήμερα μέρος της Καρδιολογικής κλινικής θα εκκενωθεί προκειμένου να αναπτυχθούν νέες κλίνες COVID19.

ΠΟΕΔΗΝ: Γίνεται διαλογή ασθενών

Τα νοσοκομεία της Λάρισας επισκέφθηκε την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος καταγγέλλει ότι γίνεται διαλογή ασθενών στις ΜΕΘ και πως η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου στη Θεσσαλία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της διαθεσιμότητας των ΜΕΘ στη χώρα, στην 5η ΥΠΕ (Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας) από τις 73 κλίνες, οι 71 κατειλημμένες και μόλις οι 2 κενές (ποσοστό 3%)

«Δε φτιάχτηκε σχέδιο με τον κατάλληλο εξοπλισμό και προσωπικό κι έτσι τώρα πέφτουν και τα τελευταία οχυρά του συστήματος που είναι οι ΜΕΘ. Ακόμη και οι αυτοσχέδιες ΜΕΘ που φτιάχνονται σε κλινικές (Γενικό νοσοκομείο Λάρισας, Τρίκαλα κ.ά). Είναι γεμάτες οι ΜΕΘ των νοσοκομείων της Θεσσαλίας. Πολλά διασωληνωμένα περιστατικά είναι διακομιδές από νοσοκομεία της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας. Διακομίσθηκαν αρκετά διασωληνωμένα περιστατικά από Θεσσαλία στις ΜΕΘ της Λαμίας και της Χαλκίδας, δυναμικότητας 6 κλινών η κάθε μία, που γέμισαν και αυτές» τονίζει ο Μ.Γιαννάκος και προσθέτει:

«Τώρα διασωληνωμένα περιστατικά νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, στις κλινικές επιλέγουν ποιος θα μπει στη ΜΕΘ και ποιος όχι». Όπως σημειώνει, το ηλικιακό όριο των ασθενών πέφτει στις ΜΕΘ, επειδή δεν υπάρχει χώρος για όλους τους ηλικιωμένους.

Επίσης, υποστηρίζει ότι η διοίκηση του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας παραδέχθηκε ότι το απόγευμα υπάρχει πρόβλημα με τη σίτιση των ασθενών με κορωνοϊό, λόγω ελλείψεων στο προσωπικό και ότι είναι πολλοί νέοι ασθενείς που νοσηλεύονται σε κλινικές και διασωληνώνονται.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο πανεπιστημιακό της Λάρισας νοσηλεύονται και 4 βρέφη λίγων ημερών ως ύποπτα κρούσματα και δύο βρέφη 20 και 22 ημερών και πως η διοίκηση και οι γιατροί ξεκαθάρισαν ότι δεν υπάρχει προσωπικό για ανάπτυξη άλλων κλινών απλών και ΜΕΘ κορωνοϊού.

Πηγή: Pagenews.gr