Βόρεια Κορέα: Υποχρεωτική αλλαγή ονομάτων διέταξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν

0
76

Το 2014, το καθεστώς της Βόρειας Κορέας επέβαλε σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που είχαν το ίδιο (πολύ κοινό) όνομα με τον ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν, να το αλλάξουν. 

Το 2014, το καθεστώς της Βόρειας Κορέας επέβαλε σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που είχαν το ίδιο (πολύ κοινό) όνομα με τον ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν, να το αλλάξουν.  Τώρα, ο Κιμ επέβαλλες σε όλες τις γυναίκες της χώρα που έχουν το ίδιο όνομα με την 10χρονη – περίπου – κόρη του, Γιου Αε (Ju Ae) να το αλλάξουν.

Η Γιου Αε προορίζεται για διάδοχος του Κιμ και μελλοντική ηγέτης της Βόρειας Κορέας και – σύμφωνα με την πολιτική της χώρας στο ζήτημα αυτό – ως ένδειξη σεβασμού, κανείς κοινός θνητός δεν επιτρέπεται να έχει το ίδιο όνομα με τον ανώτατο άρχοντα.

Πρόσφατα, το καθεστώς διέταξε επίσης εκατομμύρια ανθρώπους που δεν είχαν «πατριωτικά ονόματα» να τα αλλάξουν, είτε οι ίδιοι είτε τα παιδιά τους.

Τις προηγούμενες δεκαετίες, οι πολίτες της Βόρειας Κορέας υποχρεούταν να φέρουν ονόματα σύμφωνα με την ιδεολογία του κομμουνιστικού καθεστώτος – ακόμα και πιο… στρατιωτικα΄- όπως ως Chung Sim (πίστη), Chong Il (όπλο), Pok Il (βόμβα) ή Ui Song (δορυφόρος).

Τα τελευταία χρόνια αυτή η πολιτική χαλάρωσε και οι άνθρωποι έδιναν στα παιδιά τους πιο… γενικά και ανάλαφρα ονόματα όπως Ri (αγαπημένος), So Ra (κογχύλι) και Su Mi (σούπερ ομορφιά).

Τον περασμένο Νοέμβριο όμως, ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποφάσισε ότι τα ονόματα αυτά διαφθείρουν τον λαό και μοιάζουν με αυτά της Νότιας Κορέας (!) και έδωσε εντολή να τα αλλάξουν.
Σύμφωνα με το καθεστώς, πολλά από τα ονόματα που τελειώνουν σε μαλακά φωνήεντα αντί για τα σκληρότερα σύμφωνα, μοιάζουν περισσότερο με ονόματα που δίνονται σε παιδιά στη Νότια Κορέα – γεγονός που μπορεί να αγγίζει και τα όρια της προδοσίας.

Πηγή: Pagenews.gr