Βόρεια Μακεδονία κορωνοϊός: Απαγορεύει την είσοδο στα σύνορα με την Ελλάδα

0
64

Βόρεια Μακεδονία κορωνοϊός: Την απόφαση να απαγορεύσει την είσοδο στην επικράτεια της χώρας σε αλλοδαπούς πολίτες που προέρχονται και από χώρες μεσαίου κινδύνου εξάπλωσης του κορωνοϊού έλαβε η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας. Μέχρι σήμερα απαγορευόταν η είσοδος μόνο σε αλλοδαπούς που προέρχονται από χώρες υψηλού κινδύνου διάδοσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον κατάλογο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μεταξύ των χωρών που περιλαμβάνονται σε αυτές, μεσαίου κινδύνου εξάπλωσης του κορωνοϊού είναι και η Ελλάδα, κάτι που σημαίνει ότι οι προερχόμενοι από την Ελλάδα δεν θα μπορούν πλέον να εισέρχονται το επόμενο διάστημα στη Βόρεια Μακεδονία. Ακόμη, η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας αποφάσισε το κλείσιμο των δευτερευόντων συνοριακών διόδων της χώρας.

Σε σχέση με την Ελλάδα, με βάση την αποψινή απόφαση της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, παραμένει ανοιχτή η συνοριακή δίοδος στους Ευζώνους, ενώ κλείνουν οι συνοριακοί δίοδοι της Δοϊράνης (περιοχή Κιλκίς) και της Νίκης (περιοχή Φλώρινας).

Η εξάπλωση του ιού κινείται με ραγδαίους ρυθμούς, με τους γείτονες να φοβούνται αρκετά πως τα κρούσματα θα έρθουν και στη χώρα τους. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης, κλείνοντας τα σύνορα τους προκειμένου να περιορίσουν την κατάσταση. Και η Αλβανία έχει ανακοινώσει το κλείσιμο τω συνόρων της φοβούμενοι έξαρση του φαινομένου όντας ανάμεσα σε Ιταλία και Ελλάδα.

Πηγή: Pagenews.gr