Βορίδης προς Τσίπρα: Αυτό είναι το μέτωπο με τον φασισμό; Να υιοθετείς τα επιχειρήματά τους;

0
45

Για πλήρη ταύτιση των θέσεων που εκφράζει ο έγκλειστος Ηλίας Κασιδιάρης με τα επιχειρήματα που ανέπτυξε στην Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στη Βουλή.

Για πλήρη ταύτιση των θέσεων που εκφράζει ο έγκλειστος Ηλίας Κασιδιάρης με τα επιχειρήματα που ανέπτυξε στην Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στη Βουλή. Απαντώντας στην ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος έσπευσε να χαρακτηρίσει αντισυνταγματική την κυβερνητική ρύθμιση ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε για «πολιτική τύφλωση» εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως στον δημόσιο διάλογο μόνο οι εκπρόσωποι του κόμματος Κασιδιάρη έχουν υιοθετήσει αντίστοιχα επιχειρήματα.

«Ποια είναι η βασική επιχειρηματολογία που πρόκειται να αναπτύξουν όσοι θίγονται από την ρύθμιση και από την συγκεκριμένη θωράκιση που κάνουμε; Ξέρετε τι θα πουν; Θα πουν ότι είδαμε τα ποσοστά να ανεβαίνουν και φέραμε τη ρύθμιση. Θα πουν ότι είδαμε τον κίνδυνο αντισυνταγματικότητας και έπρεπε να φέρουμε την νέα ρύθμιση. Θα πουν ότι είδαμε τον κίνδυνο να μην επιτευχθεί το αποτέλεσμα και αναγκαστήκαμε σε νεα τοποθέτηση. Ποιος θα τα έλεγε αυτά; Η υπεράσπιση όσων θίγονται από την ρύθμιση» ανέφερε αρχικά ο υπουργός για να προσθέσει «ποιος την ανέπτυξε αυτή την επιχειρηματολογία; Πολύ λυπάμαι. Ο κ. Τσίπρας ανέπτυξε αυτή την επιχειρηματολογία. Αυτό είναι το μέτωπο με τον φασισμό; Να υιοθετείς τα επιχειρήματα των φασιστών; Να αναπτύσσεις τον ισχυρισμό ότι η υφιστάμενη διάταξη παραβιάζει το σύνταγμα δεν το είπατε ποτέ. Σήμερα το είπατε. Αυτά είπατε και είναι εξαιρετικά άσχημα Διότι ένα ζήτημα είναι η βέλτιστη διάταξη και ένα άλλο ζήτημα να υιοθετείτε την επιχειρηματολογία των άλλων. Μάλιστα το πήγατε ένα βήμα παραπάνω και μας είπατε ότι ενδέχεται να καταδικαστούμε από το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ε λοιπόν τι να πω. Οι ίδιοι δεν το έχουν πάει τόσο μακριά. Γιατί το κάνατε ; Για να δικαιολογήσετε ότι δεν θα ψηφίσετε την διάταξη;».

Ο κ. Βορίδης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται απέναντι στην προσπάθεια δημιουργίας κοινού μετώπου προστασίας της Βουλής από εγκληματικές οργανώσεις και πρόσθεσε «σας έχουν τυφλώσει οι προεκλογικές στοχεύσεις. Η απεύθυνση στην θολούρα και το αντισύστημα. Εδώ οι στάσεις πρέπει να είναι καθαρές. Το δίλημμα είναι σαφές και η αγόρευση του αρχηγού σας το έχει επιτείνει. Δυσκόλεψε τη θέση σας. Μετά από αυτή την αγόρευση για να αποσείσετε το βάρος δεν έχετε παρα ένα δρόμο. Να συνταχθείτε μαζί μας στον στρατηγικό στόχο και να υπερψηφίσετε την διάταξη αλλιώς μένετε βαριά εκτεθειμένοι»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr