Βουλευτής Ουκρανίας: Οι άνεργοι γεννάνε παιδιά «χαμηλής ποιότητας»

0
51

Η κυβερνητική βουλευτής της Ουκρανίας Γκαλίνα Τρετιακόβα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων όταν μίλησε για τις «ιδέες» της και τις «προτάσεις» της σε σεμινάριο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Κιέβου. Ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε ότι οι φτωχοί και οι άνεργοι γεννάνε παιδιά χαμηλής ποιότητας. Το κυβερνών κόμμα του πρωθυπουργού Βλάντιμιρ Ζελένσκι είναι γνωστό ότι συσπειρώνει ακροδεξιούς πολιτικούς που πολλές φορές έχουν προκαλέσει με τα λόγια αλλά και με τις πράξεις τους. Η δήλωση αυτή της Τρετιακόβα, θύμισε σε πολλούς την ευγονική των ναζί και τα συνδικάτα ζήτησαν την παραίτησή της.

«Όταν παρέχουμε επιδόματα, που χρησιμοποιούνται από την οικογένεια, και η γέννηση του παιδιού δεν είναι για να του δοθεί μια ισότιμη εκπαίδευση, αλλά για να λάβει υλική βοήθεια, τότε έχουμε – θα το πω ωμά – παιδιά πολύ κακής ποιότητας. Αυτό οδηγεί στο γεγονός πως ζουν επίσης σε βάρος των δημόσιων πόρων», ισχυρίστηκε. Σημειώνεται πως η ίδια είναι επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής κοινωνικής πολιτικής.

Θαυμάζει τη Θάτσερ και τον Λι Κουάν Γου

Όπως αναφέρει το Flash.gr, η ίδια η βουλευτής έσπευσε να πλέξει το εγκώμιο της Μάργκαρετ Θάτσερ για το σκληρό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τους ανέργους, αλλά και τις πρακτικές ευγονικής του πρώην πρωθυπουργού της Σιγκαπούρης Λι Κουάν Γιου, που «στείρωσε τις γυναίκες που δεν είχαν ανώτερη εκπαίδευση» και με τον τρόπο αυτό «ξερίζωσε στοιχεία του έθνους που δεν είναι υπερασπιστές της οικογένειας και άτομα που βγάζουν το ψωμί τους».

Αν και η ομιλία πραγματοποιήθηκε το Μάιο, ήρθε στην επιφάνεια πριν λίγες μέρες. Οργισμένη υπήρξε η αντίδραση της Ομοσπονδίας Ουκρανικών Συνδικάτων, που ζήτησαν την παραίτηση της Τρετιακόβα από κάθε θέση και αξίωμα, για «την απάνθρωπη και αντικοινωνική της ομιλία», που παραβιάζει βασικές προβλέψεις της Διακήρυξης του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το ουκρανικό σύνταγμα και άλλα τμήματα του διεθνούς δικαίου.

«Ποιο είναι το επόμενο βήμα; Να μετράμε κρανία ή να συγκρίνουμε συγκεκριμένα γενετικά χαρακτηριστικά;»

Καταπέλτης κατά της βουλευτή ήταν και ο πολιτικός επιστήμονας Βλάντιμιρ Κάτσμαν, παραλληλίζοντας δίκαια την ομιλία της με τα προγράμματα ευγονικής των ναζί: «Φαίνεται πως στη χώρα μας υπάρχουν, ας πούμε, πρώτης και δεύτερης κατηγορίας παιδιά και οικογένειες χωρίς κοινωνική προστασία απλά γεννάνε παιδιά της τάξης που δεν αρέσει στην κυρία Τρετιακόβα. Και, γενικά μιλώντας, υπέδειξε πως θα ήταν καλή ιδέα να εφαρμοστούν μέτρα όπως η στείρωση ή άλλα μέτρα σε αυτούς τους γονείς. Ποιο είναι το επόμενο βήμα; Να μετράμε κρανία ή να συγκρίνουμε συγκεκριμένα γενετικά χαρακτηριστικά; Δεν το έχουμε κάνει αρκετά ήδη;», σημείωσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr