Βουλγαρία κορωνοϊός: Παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Παρατηρήθηκε αύξηση των κρουσμάτων

0
42

Η πανδημία του κορωνοιού μαστίζει όλο και περισσότερες χώρες σε ολόκληρη την υφήλιο. Αποτελεί γενική παραδοχή ότι αυτήν την περίοδο ο ιός «θερίζει» πολλές λατινοαμερικανικές χώρες καθώς οι νεκροί και τα όλο και αυξανόμενα κρούσματα δεν έχουν τελειωμό. Παράλληλα με τις λατινοαμερικανικές χώρες οι οποίες βιώνουν το ξέσπασμα του ιού, βαδίζει και η γειτονική σε εμάς Βουλγαρία, η οποία ανακοίνωσε σήμερα πως παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει κηρύξει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού μέχρι τις 15 Ιουλίου. Ο λόγος που οι ιθύνοντες κατέφυγαν στην εν λόγω απόφαση ήταν εξαιτίας της  αύξησης που παρατηρήθηκε στα επιβεβαιωμένα κρούσματα, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Κίριλ Ανάνιεφ.

Υπενθυμίζεται δε ότι η χώρα ξεκίνησε να χαλαρώνει τους περιορισμούς για την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού νωρίτερα μέσα στον μήνα, αλλά την περασμένη εβδομάδα κατέγραψε 606 νέα κρούσματα, τον μεγαλύτερο εβδομαδιαίο αριθμό κρουσμάτων από την έναρξη της επιδημίας στη χώρα. Σήμερα ανακοινώθηκαν 130 νέα κρούσματα με τα οποία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σε 4.114, ενώ εκείνος των θανάτων από covid-19 σε 208. Η τελευταία αυτή αύξηση που καταγράφηκε στη χώρα οδήγησε τον υπουργό Υγείας στην απόφαση να επιβάλει εκ νέου την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς δημόσιους χώρους, περιλαμβανομένων των τρένων και των λεωφορείων.

«Έχουμε αύξηση της έντασης της επιδημίας και της εξάπλωσης του ιού», δήλωσε ο υπουργός ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο μέσος ημερήσιος αριθμός των ατόμων που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό κατά το διάστημα 10 με 24 Ιουνίου υπερτριπλασιάστηκε (από 26 σε 84 κρούσματα μέσα σε μια ημέρα) σε σχέση με το προηγούμενο δεκαπενθήμερο. Όπως χρακτηριστικά είπε ο Ανάνιεφ, η χώρα αυτή της Μαύρης Θάλασσας δεν θα επιβάλει νέα μέτρα ούτε θα επαναφέρει αυστηρότερους περιορισμούς, αλλά θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους για την τήρηση της κοινωνικής αποστασιοποίησης και τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, ενώ θα διατηρήσει την ταξιδιωτική απαγόρευση για τις περισσότερες χώρες εκτός της ΕΕ. Ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ είπε στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ότι, αν δεν βελτιωθούν οι συνθήκες κοινωνικής αποστασιοποίησης μεταξύ των φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, θα επιβάλει τη διεξαγωγή τους κεκλεισμένων των θυρών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr