Βουλή κορωνοϊός: Υποχρεωτική η μάσκα για υπουργούς και βουλευτές σε όλες τις συνεδριάσεις του Σώματος

0
46

Mε υποχρεωτική τη μάσκα θα διεξάγονται από σήμερα οι συνεδριάσεις της Βουλής τόσο της Ολομέλειας όσο και των κοινοβουλευτικών επιτροπών του Σώματος. Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας αποδέχθηκε την σχετική οδηγία προστασία της Υγειονομικής Μονάδας της Βουλής, όπου πρότεινε στις συνεδριάσεις της Βουλής, όπου συμμετέχει μεγάλος αριθμός βουλευτών, να είναι υποχρεωτική η μάσκα.

Την απόφαση ανακοίνωσε ο προεδρεύων Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης στην Ολομέλεια και με την έναρξη του νομοθετικού έργου όλοι οι βουλευτές, αλλά και οι υπουργοί φορούν μάσκα. Το ίδιο και στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, όπου επεξεργάζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τον ΟΔΙΠΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες και η αυριανή ειδική συνεδρίαση στην οποία θα παραστεί και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων θα είναι υποχρεωτική η μάσκα. Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανέφερε πως η Βουλή όχι μόνο θα πρέπει να ακολουθεί πρώτη τις οδηγίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και να εκπέμπει το ανάλογο μήνυμα στην κοινωνία.

Σε αυτούς τους χώρους είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από σήμερα

Επεκτείνεται από σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουλίου, το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σχεδόν σε όλους τους κλειστούς χώρους, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα. Έτσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, η χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου είναι υποχρεωτική στους εξής χώρους:

  • σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και λοιπά γραφεία εξυπηρέτησης κοινού,
  • σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων
  • στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα ταξί,
  • στα ασανσέρ,
  • στα νοσοκομεία, τα ιατρεία και τα διαγνωστικά κέντρα
  • στα καταστήματα λιανικής και
  • στα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής.
Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ κ.λπ.)
  • Στα ταξί και τα επαγγελματικής χρήσης οχήματα, για τους επιβάτες και τον οδηγό.
  • Στα σούπερ μάρκετ για εργαζόμενους και καταναλωτές.

Η μάσκα είναι επίσης, υποχρεωτική για τους εργαζόμενους στην εστίαση, ενώ παραμένει η ισχυρή σύσταση των ειδικών για χρήση μάσκας σε όλους τους άλλους κλειστούς χώρους, αλλά και στους ανοικτούς χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός και δεν μπορούν να κρατηθούν αποστάσεις. Όσοι πολίτες εντοπιστούν να μη χρησιμοποιούν προστατευτική μάσκα προσώπου, το πρόστιμο θα είναι 150 ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr