Βουλή: Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την παράταση των μέτρων πανδημίας

0
29

Βουλή: Στην Ολομέλεια εισάγεται αύριο [30/6] για συζήτηση και ψήφιση το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19

Στην Ολομέλεια εισάγεται αύριο [30/6] για συζήτηση και ψήφιση το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας» μετά και την ολοκλήρωση και της δεύτερης ανάγνωσής του και την κατά πλειοψηφία ψήφισή του, από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ολοκληρώνοντας την διαδικασία της δεύτερης ανάγνωσης και απαντώντας στις επικρίσεις για την πορεία της πανδημίας, καταλόγισε στην Αντιπολίτευση ότι έχει μια θολή τοποθέτηση σχετικά με το εάν πρέπει να έχουμε μέτρα και ποια μέτρα πρέπει να έχουμε. “Όταν η Κυβέρνηση περιοριστικά μέτρα εσείς τα καταψηφίζατε. Τώρα, λέτε πως δεν παίρνουμε μέτρα”.

Επανέλαβε πως δεν ισχύει ο μύθος ότι η Ελλάδα ήρε τα μέρα για τον τουρισμό λέγοντας πως η χώρα μας ήταν από τις τελευταία από όλες χώρες που άνοιξε τα μέτρα και αυτή την στιγμή σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν λιγότερα μέτρα από ότι στην Ελλάδα Η άρση των μέτρων, πρόσθεσε, είναι σε μια συλλογική ευρωπαϊκή διαχείριση στοχευμένων πολιτικών. Σχετικά με το νέο κύμα είπε «πως ναι, είναι ένα κύμα που θα έχει λοιμώξεις, θα βγάλει και νοσηλείες, αλλά δεν θα είναι οι νοσηλείες που έβγαιναν στα προηγούμενα κύματα και δεν θα έχουμε πίεση στον σκληρό δείκτη των διασωληνώσεων».

Ακολουθούμε το μοντέλο που ακολουθούν όλες οι χώρες πλην Κίνας. Τόνισε την σημασία που έχει ο εμβολιασμός. Ανέφερε πως πολλοί υπουργοί υγείας της Ε.Ε. έχουμε θέσει και στην Επίτροπο να υπάρξει μια κοινή κατεύθυνση στο πώς θα γίνει η εμβολιαστική κάλυψη. Δεν ξέρουμε εάν οι εταιρείες θα έχουν επικαιροποιημένο εμβόλιο και πότε αυτό θα υπάρξει. Έχουμε εντάξει τα αντιϊκά φαρμάκά στον σχηματισμό και τα πρώτα αποτελέσματα και για την Ελλάδα, δείχνουν ότι έχουν πολύ θετικό αποτύπωμα.

Σχετικά με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, πως οι παρατάσεις των ρυθμίσεων είναι επιλογή να γίνονται μέσω της Βουλής και όχι με μια πάγια γενική εξουσιοδοτική Υπουργική Απόφαση. Χαρακτήρισε σημαντική την ιδιωτική συμβολή στο σύστημα Υγείας. Άφησε ανοικτό και μελετά την πρόταση που έγινε και από την Αντιπολίτευση, αύριο με νομοτεχνική βελτίωση να επεκταθούν συνολικά οι παρατάσεις συνταξιοδότησης και σε ευρύτερες ιατρικές ειδικότητες των ιατρών που θέλουν να παραμείνουν στις θέσεις τους. Σχετικά με τις αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών ανέφερε ο κ. Πλεύρης πως η θέση της Κυβέρνησης παραμένει όπως έχει διατυπωθεί, μέχρι 31/12 θα είναι σε αναστολή, και το μήνυμα είναι να πάνε να εμβολιαστούν για να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Ο υπουργός σχετικά με τα ΤΟΜΥ ανέφερε πως υπάρχουν θετικές εξελίξεις σχετικά με την παράταση που θα λάβουμε για την χρηματοδότησής τους που είναι να ολοκληρωθεί 31/12/23 και τουλάχιστον οι μονάδες που δεν έχουν ανοίξει έχει διασφαλιστεί ότι το χρονικό πλαίσιο του θα ξεκινά από τότε που θα ανοίξουν. Επίσης, επειδή αυξήθηκαν οι Επιτροπές η προκήρυξη του 21 ευελπιστούμε ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλη Ιουλίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr