Βραζιλία κορωνοϊός: 844 νεκροί το τελευταίο 24ωρο – Περισσότερα από 12.000 νέα κρούσματα

0
106

Βραζιλία κορωνοϊός: Το δράμα συνεχίζεται στη Βραζιλία, καθώς η χώρα δοκιμάζεται με τον χειρότερο τρόπο στην πανδημία. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 844 νέοι θάνατοι και επιβεβαιώθηκαν 13.944 νέα κρούσματα. Μετά τον τελευταίο απολογισμό, το σύνολο των θυμάτων στην χώρα της Λατινικής Αμερικής, ανέρχεται σε 13.933 επί συνόλου 202.918 κρουσμάτων.

Η χώρα βρίσκεται στην έκτη θέση παγκοσμίως σε κρούσματα και θανάτους, ενώ ο απολογισμός της το τελευταίο 24ωρο είναι ο δεύτερος χειρότερος πίσω από αυτόν των ΗΠΑ και στις δύο περιπτώσεις.

Ο κυβερνήτης Ντόρια επέβαλε στα τέλη Μαρτίου μέτρα που περιόριζαν εν μέρει την κυκλοφορία των πολιτών, το κλείσιμο των επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων δεν θεωρείται απολύτως απαραίτητη κ.ά.. Η ισχύς των μέτρων αυτών παρατάθηκε ως την 31η Μαΐου στην πολιτεία των 46 εκατομμυρίων κατοίκων. Πλέον, σκοπεύει να επιβάλλει πολύ πιο αυστηρά μέτρα στην πολιτεία του, που αποτελεί μακράν τη μεγαλύτερη εστία της πανδημίας, όπου καταγράφονταν ως χθες 54.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα (ή περί το 27% του συνόλου) και 4.315 θάνατοι (≈30%).

Ο Ντόρια, μαζί με άλλους περίπου δέκα κυβερνήτες, ανακοίνωσε προχθές Τετάρτη ότι κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και γυμναστήρια δεν θα ξανανοίξουν παρότι προεδρικό διάταγμα προσέθεσε τις επιχειρήσεις αυτών των τριών ειδών στις «απολύτως αναγκαίες», που πρέπει να επαναλειτουργήσουν, παρά την πανδημία.

«Για ακόμη μια φορά, ο πρόεδρος Μπολσονάρου παύει να υπερασπίζεται την υγεία των Βραζιλιάνων για να επιτεθεί σε εκείνους που προσπαθούν να σώσουν ζωές», στηλίτευσε ο Ντόρια μέσω Twitter. «Προτιμάει να κάνει τζετ-σκι, να ασκείται στη σκοποβολή ή να κάνει μπάρμπεκιου. Την ίδια ώρα χιλιάδες Βραζιλιάνοι πεθαίνουν».

Κυβερνήτες και δήμαρχοι απ’ άκρου σ’ άκρο της Βραζιλίας παίρνουν μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού προς μεγάλη απογοήτευση του προέδρου. Ο Μπολσονάρου προτρέπει καθημερινά τους Βραζιλιάνους να γυρίσουν στη δουλειά, την ώρα που η δημοτικότητά του πέφτει. Ο απολογισμός της πανδημίας στη Βραζιλία κατά επίσημα στοιχεία χθες Πέμπτη άγγιζε τους 14.000 νεκρούς επί συνόλου σχεδόν 203.000 κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό.

Πηγή: Pagenews.gr