Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Ξεκινούν οι αιτήσεις για voucher σε δημοσίους υπαλλήλους

0
20

Ξεκινούν από σήμερα, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, οι καταβολές αιτήσεων από μητέρες οι οποίες εργάζονται στο Δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, για την επιταγή ύψους 180 ευρώ, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φιλοξενία των παιδιών τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 18 Σεπτεμβρίου.  Τα ονόματα των γονέων που θα επιλεχθούν για την παραλαβή του voucher, θα ανακοινωθούν στις 29 Σεπτεμβρίου και θα αφορά σε 15.000 παιδιά.

Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα παρέχει στους δικαιούχους θέσεις φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών και νηπίων, που θα καλύπτουν τη συνολική ή μέρος της αξίας των υπηρεσιών για 11 μήνες, οι οποίοι αντιστοιχούν στο σχολικό έτος 2020-2021 και συγκεκριμένα από την 1η Σεπτεμβρίου 2020 έως την 31η Ιουλίου 2021. Το πρόγραμμα αφορά σε μητέρες βρεφών και νηπίων, μητέρες νηπίων με αναπηρία καθώς και σε άτομα τα οποία έχουν και ασκούν κατά νόμο την επιμέλεια των παιδιών.

Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται από την επιταγή των 180 ευρώ, περιλαμβάνουν δαπάνες για:

  • παροχή θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών από 2 μηνών έως 2,5 ετών και νηπίων από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς αντίστοιχα,
  • παροχή θέσεων φροντίδας παιδιών βρεφικής και προσχολικής ηλικίας από 8 μηνών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, σε βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας αντίστοιχα.

Δικαίωμα για τη συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουν όσοι:

  • είναι υπάλληλοι μόνιμοι και αορίστου χρόνου, του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και των Ο.Τ.Α., με την προϋπόθεση ότι έχουν συνολικό οικογενειακό δηλωθέν ετήσιο εισόδημα για το φορολογικό έτος 2019, το οποίο δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 30.000 Euro για αιτούντες που έχουν έως δύο παιδιά, 33.000 Euro για έως τρία παιδιά, 36.000 Euro για έως τέσσερα παιδιά και 39.000 Euro από πέντε παιδιά και άνω.
  • είναι μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι, οι οποίοι δεν δύναται να είναι δικαιούχοι του προγράμματος «Εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» λόγω εισοδηματικών κριτηρίων. Συγκεκριμένα, όσοι έχουν συνολικό οικογενειακό εισόδημα άνω των 27.000 ευρώ, το οποίο αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών
  • ανήκουν στις παραπάνω περιπτώσεις, έχουν τέκνα ηλικίας 4-5 ετών και διαμένουν σε δήμους, στους οποίους δεν είναι υποχρεωτική η δίχρονη εκπαίδευση.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά έως και τις 18 Σεπτεμβρίου στην ηλεκτρονική εφαρμογή Ε.Ε.Τ.Α.Α. www.eetaa.gr – paidikoi.eetaa.gr, (Ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων»), η είσοδος στην οποία θα γίνεται με τους κωδικούς του taxisnet.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr