Βρέφος Ξάνθη κορωνοϊός: Θετικό με Covid-19 βρέφος – Μεταβαίνει με ελικόπτερο στην περιοχή ο Χαρδαλιάς

0
41

Βρέφος Ξάνθη κορωνοϊός: Θετικό στην ασθένεια Covid-19 που προκαλεί ο ιός βρέθηκε βρέφος 15 μηνών στην Ξάνθη. Το μωρό κατοικεί μαζί με τους γονείς του σε οικισμό Ρομά και συγκεκριμένα στο Δροσερό. Μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης καθώς εκτός από τον COVID-19 αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα υγείας και παρακολουθείται εκεί από τον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Συγγενείς του παιδιού έχουν ήδη υποβληθεί σε σχετικές δειγματοληπτικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν είναι και αυτοί φορείς του ιού. Πρόκειται για το νεότερο κρούσματα κορονοϊού που καταγράφεται στην περιοχή την ίδια στιγμή που εντοπίστηκαν τρία ακόμα κρούσματα του ιού σε κλινικές του Γενικού Νοσοκομείο της Ξάνθης.

Οι κλινικές έχουν απολυμανθεί και ακολούθησε έλεγχος στο προσωπικό που ήρθε σε επαφή με τους ασθενείς, ωστόσο η εξάπλωση του κορονοϊού στην περιοχή φαίνεται πως συνεχίζει να προκαλεί έντονο προβληματισμό.

Στην περιοχή της Ξάνθης αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ώστε να επιτηρήσουν την περιοχή και να εξετάσουν τα υπάρχοντα δεδομένα καθώς οι συνοικισμοί των Ρομά έχουν ιδιαίτερες συνθήκες διαβίωσης.

Πηγή: Pagenews.gr