Βρετανία άνοιγμα συνόρων: Ανατροπή – Δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα όσοι φτάνουν από Ελλάδα

0
75

Ανατροπή της τελευταίας στιγμής υπήρξε σε σχέση με τη λίστα της Βρετανίας για τους ταξιδιώτες που πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα όταν φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τελικά, η Ελλάδα δεν είναι μέσα σε αυτές τις χώρες, αλλά στη λεγόμενη «λευκή» λίστα.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα τελικά δεν είναι στην «κόκκινη» λίστα της Βρετανίας με τις χώρες που οι ταξιδιώτες τους υποχρεούνται να μπουν σε καραντίνα. Με άλλα λόγια, οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα προς την Βρετανία δεν θα είναι υποχρεωμένοι φτάνοντας εκεί να μπαίνουν σε 14ημερη καραντίνα.

Πριν από λίγο, ανακοινώθηκε η λίστα με τις χώρες που από τις 10 Ιουλίου θα γίνονται δεκτοί στην Βρετανία οι ταξιδιώτες τους χωρίς να έχουν υποχρέωση 14ημερης αυτοαπομόνωσης. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η Ελλάδα παρά το γεγονός ότι νωρίτερα ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας Γκραντ Σαπς είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα δεν θα περιλαμβανόταν σε αυτό τον κατάλογο. «Η Ελλάδα δεν θα περιληφθεί αρχικά στον κατάλογο επειδή έχει δηλώσει πως θα επανεξετάσει το δικό της σύστημα στις 15 Ιουλίου. Δεν μπορεί να υπάρξει αμοιβαιότητα με την Ελλάδα πριν από τις 15 Ιουλίου και αυτό είναι ένα ζήτημα της ίδιας της Ελλάδας», είχε δηλώσει, ανάμεσα σε άλλα.

Σύμφωνα με το Skynews και το BBC, εκτός της λίστας είναι: οι ΗΠΑ, η Σουηδία, το Μεξικό, η Βραζιλία, η Ρωσία, το Ιράν, η Ινδία, το Πακιστάν, και το Μπανγκλαντές.

Η δήλωση που δεν επιβεβαιώθηκε

Τι είχε δηλώσει νωρίτερα ο Γκραντ Σαπς, υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας; «Η Ελλάδα δεν θα περιληφθεί στον κατάλογο των χωρών οι ταξιδιώτες από τις οποίες από την ερχόμενη εβδομάδα θα εξαιρούνται από την υποχρέωση να μπαίνουν σε καραντίνα στη Βρετανία«, είπε μιλώντας στο Radio 4 του BBC και παραδέχτηκε ότι «η Ελλάδα δεν θα προστεθεί στον κατάλογο αυτών των χωρών εξαιτίας της απόφασης της χώρας να απαγορεύσει τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο».

«Η Ελλάδα δεν θα περιληφθεί αρχικά στον κατάλογο επειδή έχει δηλώσει πως θα επανεξετάσει το δικό της σύστημα στις 15 Ιουλίου. Δεν μπορεί να υπάρξει αμοιβαιότητα με την Ελλάδα πριν από τις 15 Ιουλίου και αυτό είναι ένα ζήτημα της ίδιας της Ελλάδας» συμπλήρωσε στη συνέχεια ο Γκραντ Σαπς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr