Βρετανία κορωνοϊός: 757 νεκροί σε 24 ώρες – Ξεπέρασαν τα 18000 τα θύματα από την πανδημία

0
220

Βρετανία κορωνοϊός: Το μαρτύριο συνεχίζεται στη Μεγάλη Βρετανία με το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας να καταγράφει συνεχώς και νέα θύματα από τη πανδημία. Πριν από λίγο ανακοιώθηκαν οι αριθμοί του τελευταίου 24ωρου, με τους Βρετανούς να βλέπουν πως άλλη μία μέρα ο φονικός ιός συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό να αφαιρεί ζωές συμπολιτών τους.

Πιο συγκεκριμένα, τις τελευταίες 24 ώρες έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία ακόμη 757 Βρετανοί πολίτες. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τον ιό ξεπέρασε τους 18.000 στη χώρα, καθώς μόνο τις τελευταίες δύο ημέρες «έφυγαν» περισσότεροι από 1500 άνθρωποι.

Financial Times: Στην ανάλυσή της η εφημερίδα συμπεριλαμβάνει τα θύματα που υπέκυψαν εκτός των νοσοκομείων, αγγίζοντας έτσι τους 41.000 θανάτους στη χώρα.

Σύμφωνα με ανάλυση της εφημερίδας Financial Times η οποία βασίζεται στα πιο πρόσφατα δεδομένα της βρετανικής στατιστικής υπηρεσίας (ONS), τα οποία δημοσιεύθηκαν χθες Τρίτη 21 Απριλίου, η πανδημία του κορωνοϊού εκτιμάται πως έχει στοιχίσει ως και 41.000 θανάτους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ειδικότερα στην ανάλυσή της, η εφημερίδα συμπεριλαμβάνει τα θύματα που υπέκυψαν εκτός των νοσοκομείων για να αντανακλάται με περισσότερη ακρίβεια η θνητότητα.

Ως χθες βράδυ, η κυβέρνηση της Βρετανίας κατέγραφε επισήμως 17.337 θανάτους εξαιτίας του κορωνοιού επί συνόλου 129.044 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από τον θανατηφόρο ιό. Παράλληλα, Αγγλία, Σκωτία και Ουαλία ανακοίνωσαν πως μέσα στις 24 τελευταίες ώρες έχασαν τη ζωή τους 873 άνθρωποι, με τον απολογισμό στη χώρα να φτάνει πλέον στους 17.382 νεκρούς.

Ο τελευταίος απολογισμός στη Βρετανία είναι ο δεύτερος υψηλότερος από το περασμένο Σάββατο (18.04.2020) όταν ανακοινώθηκαν 888 θάνατοι και σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με τους θανάτους που ανακοινώθηκαν χθες (449). Τα νούμερα αντί να μειώνονται αυξάνονται και αυτό είναι κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα την επιστημονική κοινότητα του Ηνωμένου Βασιλείου. Τις τελευταίες ημέρες τα συνολικά νούμερα των θυμάτων είχαν πτωτική πορεία ωστόσο οι σημερινοί αριθμοί ήρθαν να φανερώσουν πως ακόμη χρειάζεται αρκετός καιρός για να έρθουν χαμόγελα αισιοδοξίας στη χώρα.

Πηγή: Pagenews.gr