Βρετανία κορωνοϊός: Αρχίζει να «δουλεύει» ο εμβολιασμός – Έπεσε ο δείκτης μεταδοτικότητας

0
22

Ευχάριστα είναι τα νέα από τη Βρετανία που ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που ξεκίνησε να εμβολιάζει τον πληθυσμό της. Σύμφωνα με ανταπόκριση του Θανάση Γκαβού από το Λονδίνο για τον ΣΚΑΪ, κάτω από τη μονάδα για πρώτη φορά από τον Ιούλιο έχει υποχωρήσει η τιμή R του ρυθμού αναπαραγωγής του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτό έγινε γνωστό σύμφωνα με τις νεότερες εβδομαδιαίες εκτιμήσεις της επιστημονικής επιτροπής SAGE που συμβουλεύει τη βρετανική κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, το R υπολογίζεται πως είναι από 0,7 έως 0,9, κάτι που υποδηλώνει ότι η διασπορά του ιού έχει αρχίσει να περιορίζεται.

Την περασμένη εβδομάδα η αντίστοιχη τιμή ήταν μεταξύ του 0,7 και της μονάδας. Τη θετική κατεύθυνση της πανδημίας στη χώρα επιβεβαιώνουν και τα αποτελέσματα των νεότερων δειγματοληπτικών ελέγχων στην κοινότητα που γίνονται κάθε εβδομάδα για λογαριασμό του Γραφείου Εθνικής Στατιστικής (ONS) σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες.

Όπως προκύπτει, στο διάστημα 31 Ιανουαρίου – 6 Φεβρουαρίου οι ενεργοί φορείς του κορωνοϊού στην Αγγλία ήταν 695.400, δηλαδή ένας στους 80 κατοίκους. Το προηγούμενο αντίστοιχο επταήμερο οι φορείς ήταν ένας στους 65.

Μείωση της διασποράς του κορωνοϊού καταγράφεται επίσης σε Ουαλία και Σκωτία, με έναν στους 85 (35.300) και έναν στους 150 (35.400) κατοίκους αντιστοίχως να είναι φορείς στο ίδιο διάστημα. Και στη Βόρεια Ιρλανδία υπάρχει μείωση με έναν στους 75 κατοίκους (24.400) να είναι φορείς.

Το υψηλότερο ποσοστό φορέων ανά σύνολο κατοίκων από όλες τις περιφέρειες της χώρας εξακολουθεί να έχει το Λονδίνο, με έναν θετικό κάτοικο ανά 60. Την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο, αυτή η αναλογία ήταν ένας στους 45.

Εν τω μεταξύ, αυξητική τάση παρουσιάζουν τα κρούσματα κορωνοϊού σε ένα μεγάλο αριθμό χωρών παγκοσμίως, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχουν έρθει στη δημοσιότητα. Την ίδια ώρα οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού προκαλούν πονοκέφαλο στους ειδικούς και φέρνουν παρατάσεις σε μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ ένας μεγάλος αριθμός χωρών παρουσιάσε αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού.

Δείτε αναλυτικά τα νούμερα

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr