Βρετανία κορωνοϊός: Χαλάρωση των περιορισμών τα Χριστούγεννα

0
10

Ευχάριστα είναι τα νέα με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη Βρετανία. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας, Ματ Χάνκοκ, υπάρχουν ενδείξεις ότι τα κρούσματα αρχίζουν να μειώνονται ως αποτέλεσμα των lockdown που έχουν τεθεί σε ισχύ. Μάλιστα, σημείωσε ότι αυτό ανοίγει τον δρόμο για μια χριστουγεννιάτικη περίοδο με λιγότερο αυστηρούς περιορισμούς.

«Υπάρχουν ενθαρρυντικές ενδείξεις ότι ο αριθμός των κρουσμάτων αρχίζει να μειώνεται και ότι το lockdown που επιβάλαμε νωρίτερα αυτόν τον μήνα λειτουργεί», δήλωσε ο Χάνκοκ στο Sky News, προσθέτοντας ότι γίνεται η επεξεργασία μιας προσέγγισης για όλη τη χώρα όσον αφορά τους κανόνες που θα ισχύουν τα Χριστούγεννα.

«Αυτά βεβαίως δεν θα είναι σαν τα άλλα Χριστούγεννα, θα πρέπει να ισχύουν κανόνες, αλλά ελπίζουμε ότι αυτοί θα επιτρέπουν να είναι λίγο περισσότερο σαν τα κανονικά Χριστούγεννα που περιμένουν όλοι», πρόσθεσε. Ακόμη, ο Χάνκοκ σημείωσε σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοσταθμό του BBC ότι το δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) θα υποστηριχθεί με όποιους πόρους απαιτούνται για να υλοποιηθεί ένα επιτυχές πρόγραμμα διάθεσης του εμβολίου κατά της Covid-19.

«Έχω καταστήσει σαφές στο NHS ότι θα έχουν όποιους πόρους χρειαστούν για να γίνει αυτό σωστά», είπε, προσθέτοντας ότι έχουν βρεθεί ήδη οι καταψύκτες των -70 βαθμών Κελσίου που χρειάζονται για την διατήρηση του υποψήφιου εμβολίου της Pfizer. «Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι το NHS θα φέρει εις πέρας την διάθεσή του», κατέληξε.

Στους 501 οι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο:

Υπενθυμίζεται ότι οι βρετανικές κυβερνητικές αρχές ανακοίνωσαν χθες, Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, ότι επιβεβαίωσαν τις τελευταίες 24 ώρες 501 νέους θανάτους εξαιτίας της Covid-19, σε μια ελαφρά πτώση από τους 529 που καταγράφηκαν την Τετάρτη. Στο ίδιο χρονικό διάστημα επιβεβαιώθηκαν   νέα κρούσματα, έναντι 19.609 που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη ημέρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr