Βρετανία κορωνοϊός: Σε καραντίνα 14 ημερών όλοι όσοι έρχονται από το εξωτερικό

0
51

Βρετανία κορωνοϊός: Σύμφωνα με ανακοινώσεις του αρμόδιου υπουργού για τη Βόρεια Ιρλανδία Μπράντον Λιούις, η Βρετανία θα επιβάλλει καραντίνα 14 ημερών σε όλους τους ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα από το εξωτερικό, στο πλαίσιο της πρόληψης για την μη διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα. «Όσοι φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα» προκειμένου να περιοριστεί το ποσοστό μετάδοσης της covid-19, εξήγησε ο Λιούις μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Sky News, όπως αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Προφανώς οι Βρετανοί πολίτες που θα επιστρέφουν θα μπορούν να παραμένουν σε καραντίνα στα σπίτια τους. Οι επισκέπτες να είναι προετοιμασμένοι για μια καραντίνα 14 ημερών» τόνισε χαρακτηριστικά

Παράλληλα το μέτρο θα επανεξετάζεται κάθε τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με τον Λιούις, καθώς θα προχωρά η σταδιακή άρση του lockdown στη Βρετανία, που αναμένεται να ξεκινήσει την 1η Ιουνίου. Ο Βρετανός υπουργός διευκρίνισε ότι προς το παρόν δεν προβλέπονται εξαιρέσεις για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες με μικρό ποσοστό κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Ποιοι εξαιρούνται

Ωστόσο από την καραντίνα θα εξαιρούνται οι οδηγοί φορτηγών που πραγματοποιούν διεθνή δρομολόγια και το ιατρικό προσωπικό, όπως και οι Ιρλανδοί. Εξάλλου ούτε οι ταξιδιώτες από τη Γαλλία θα υποβάλλονται σε καραντίνα, όπως άφησαν πρόσφατα να εννοηθεί Παρίσι και Λονδίνο. Τις λεπτομέρειες του μέτρου αυτού θα παρουσιάσει η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ στη διάρκεια της ημερήσιας συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί και η οποία σήμερα είναι προγραμματισμένη για τις 17:00 τοπική ώρα (19:00 ώρα Ελλάδας).

Παράλληλα δείτε στο παρακάτω βίντεο το νέο «καθεστώς» στα μέσα μαζικής μεταφοράς στη Βρετανία:

Πηγή: Pagenews.gr