Βρετανία κορωνοϊός σήμερα: 351 θάνατοι – 3.287 κρούσματα σε 24 ώρες

0
62

Βρετανία κορωνοϊός σήμερα: Κατά 351 αυξήθηκαν οι θάνατοι από κορωνοϊό που καταγράφηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο το τελευταίο 24ωρο. Συνολικά, πλέον, οι νεκροί, σύμφωνα με την καταμέτρηση του υπουργείου Υγείας, ανέρχονται σε 36.393. Παράλληλα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τα 250.000, καθώς αυξήθηκαν κατά 3.287, σε 254.195.

Σύμφωνα με τους επιστημονικούς συμβούλους της βρετανικής κυβέρνησης ο αριθμός R στη χώρα (που καθορίζει τον ρυθμό μεταδοτικότητας του ιού) κυμαίνεται μεταξύ 0,7 και 1.

Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό πως τα σχολεία θα πρέπει να αποφασίσουν από μόνα τους πότε θα ξανανοίξουν έπειτα από το κλείσιμό τους που επιβλήθηκε σε εθνικό επίπεδο λόγω της πανδημίας. Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον θέλει τα σχολεία στην Αγγλία να ανοίξουν εκ νέου για κάποιους μαθητές την 1η Ιουνίου αλλά τα σχέδιά της έχουν δεχτεί κριτική από τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών, ενώ πολλές τοπικές αρχές δεν σκοπεύουν να ανοίξουν τα σχολεία της περιοχής τους.

«Τελικά, θα εναπόκειται στα ίδια τα σχολεία να αποφασίσουν αν είναι έτοιμα γι αυτό και αν οι γονείς έχουν εμπιστοσύνη να στείλουν και πάλι τα παιδιά τους», δήλωσε η Ιβόν Ντόιλ, γιατρός και διευθύντρια της υπηρεσίας προστασίας της δημόσιας υγείας της Αγγλίας, ενώπιον μιας επιστημονικής επιτροπής του κοινοβουλίου. «Είμαι βέβαιη ότι ορισμένα σχολεία ήδη αισθάνονται έτοιμα να ανοίξουν και άλλα ίσως όχι», πρόσθεσε η ίδια.

Πηγή: Pagenews.gr