Βρετανία κορωνοϊός Τζόνσον: Μέτρα χαλάρωσης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

0
56

Βρετανία κορωνοϊός Τζόνσον: Το σχέδιο του για τη σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας παρουσίασε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ανακοίνωσε μέτρα χαλάρωσης του lockdown και παράλληλα κάλεσε τους πολίτες σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο να επιστρέψουν στη δουλειά τους εάν δεν μπορούν να δουλεύουν από το σπίτι.

Η προηγούμενη στάση της κυβέρνησης ήταν ότι οι άνθρωποι θα έπρεπε να πάνε στη δουλειά «μόνο αν πρέπει», είπε ο Τζόνσον.

«Τώρα πρέπει να τονίσουμε ότι όποιος δεν μπορεί να εργαστεί από το σπίτι, για παράδειγμα εκείνοι στον κατασκευαστικό τομέα, πρέπει να ενθαρρυνθούν ενεργά να επιστρέψουν στη δουλειά». Επίσης από την Τετάρτη, οι άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούν να κάνουν ηλιοθεραπεία στα τοπικά πάρκα τους, να αθλούνται όσο θέλουν και να οδηγούν σε άλλους προορισμούς, είπε.

Στο μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του, χαρακτήρισε το σχέδιό του ως μια προσεκτική ισορροπία μεταξύ της διατήρησης των νέων μολύνσεων σε χαμηλά επίπεδα, μειώνοντας παράλληλα την οικονομική επιβάρυνση που είχε η πανδημία σε εκατομμύρια ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παρόλα αυτά, τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης θα παραμείνουν σε ισχύ, σημείωσε.

Mandatory Credit: Photo by Matt Dunham/AP/Shutterstock (10573841a)A man wearing a face mask walks past an entrance sign for Bank underground train station backdropped by the Royal Exchange building in London, . British authorities laid out plans Tuesday to confront a COVID-19 epidemic, saying that the new coronavirus could spread within weeks from a few dozen confirmed cases to millions of infections, with thousands of people in the U.K. at risk of deathVirus Outbreak, London, United Kingdom – 04 Mar 2020

Στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Τζόνσον περιλαμβάνονται επίσης τα εξής:

  • Οι άνθρωποι που επιστρέφουν στην εργασία θα πρέπει να αποφεύγουν τις δημόσιες συγκοινωνίες όπου είναι δυνατόν.
  • Η απομόνωση ατόμων που εισέρχονται στη χώρα αεροπορικώς θα έρθει «σύντομα».
  • Ένα νέο σύστημα προειδοποίησης πέντε επιπέδων, όπως αυτό που χρησιμοποιεί το Ηνωμένο Βασίλειο για τρομοκρατικές απειλές, θα χρησιμοποιηθεί από ένα κέντρο βιοασφάλειας.
  • Η συμβουλή και το σύνθημα «Μείνετε στο σπίτι» για να σώσετε ζωές γίνεται τώρα «Μείνετε σε εγρήγορση».
  • Τα δημοτικά σχολεία θα μπορούσαν να ανοίξουν από την 1η Ιουνίου, αλλά αυτό είναι το καλύτερο σενάριο.
  • Περισσότερα καταστήματα και ο τομέας της εστίασης θα μπορούσαν να ανοίξουν ξανά τον Ιούλιο, ανάλογα με τις περιστάσεις.

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε επίσης ότι καθημερινά θα επιτηρείται ο δείκτης αναπαραγωγής του ιού όπως και ο αριθμός των νέων περιστατικών. Σημειώνεται, πως στα νέα μέτρα της κυβέρνησης, αντιτίθενται τα τρία μικρότερα έθνη του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Ουαλία, η Σκωτία και η Βόρεια Ιρλανδία έχουν επεκτείνει το lockdown τους έως τις 28 Μαΐου και αξιωματούχοι και από τα τρία έθνη δήλωσαν ότι δεν υπήρξε συντονισμός μεταξύ των κυβερνήσεών τους και της Ντάουνινγκ Στριτ για τα νέα μέτρα και ότι θα συνεχίσουν να μεταδίδουν το μήνυμα «μείνετε σπίτι» στους πολίτες τους.

Πηγή: Pagenews.gr