Βρετανία: Νέο ρεκόρ με 98.045 κρούσματα

0
51

Ορισμένοι περιορισμοί, αυτοί για χρήση μάσκας σε καταστήματα και προτροπή για τηλεργασία όπου είναι δυνατόν, έχουν επανεισαχθεί στην Αγγλία από τις αρχές Δεκεμβρίου

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, καταγράφει η Μεγάλη Βρετανία, με 93.045 κρούσματα σε 24 ώρες, σπάζοντας το ρεκόρ των 88.376 κρουσμάτων χθες.

Αντιμέτωπη, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, με ένα «τσουνάμι» εξαιτίας της παραλλαγής Όμικρον, η Βρετανία μετρά συνολικά 147.048 νεκρούς από την Covid-19, εκ των οποίων 111 που καταγράφηκαν σήμερα. H δραματική αύξηση των μολύνσεων καταγράφεται λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, με την παραλλαγή Όμικρον να αναμένεται γρήγορα να γίνει το κυρίαρχο στέλεχος. Ένας ανώτερος αξιωματούχος υγείας της Βρετανίας έχει προειδοποιήσει ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν «ιλιγγιώδεις» αριθμοί τις επόμενες ημέρες.

Αν και στην Αγγλία, η βρετανική κυβέρνηση περιορίστηκε στο να εισάγει εκ νέου τη χρήση της μάσκας στους περισσότερους δημόσιους χώρους (εξαιρουμένων των παμπ και των εστιατορίων), να ενθαρρύνει την τηλεργασία όσο είναι δυνατόν και να επιβάλει ένα υγειονομικό πάσο για τις μαζικές συγκεντρώσεις, παρά τη δυσφορία μιας μερίδας των βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος, οι τοπικές κυβερνήσεις της Σκωτίας και της Ουαλίας αποφάσισαν να εφαρμόσουν αυστηρότερα μέτρα.

Η ψηφοφορία το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή των Κοινοτήτων για την απαίτηση επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικού τεστ κορωνοϊού για την είσοδο σε νυχτερινά μαγαζιά απορρίφθηκε από 96 συναδέλφους Συντηρητικούς.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι πιθανότατα θα εξετάσουν εάν θα χρειαστούν περισσότεροι περιορισμοί τις επόμενες εβδομάδες και, μάλιστα, εάν θα έχουν αρκετή διακομματική υποστήριξη για να προωθήσουν τα μέτρα.

Ορισμένοι περιορισμοί, αυτοί για χρήση μάσκας σε καταστήματα και προτροπή για τηλεργασία όπου είναι δυνατόν, έχουν επανεισαχθεί στην Αγγλία από τις αρχές Δεκεμβρίου.

«Μένουν σπίτι» στη Σκωτία

Στη Σκωτία, όπου σύμφωνα με την πρωθυπουργό Νίκολα Στέρτζον, η Όμικρον είναι πλέον κυρίαρχη, οι πολίτες κλήθηκαν να μείνουν στα σπίτια τους ενόψει των Χριστουγέννων. «Το τσουνάμι για το οποίο προειδοποίησα πριν από μία εβδομάδα αρχίζει τώρα να μας χτυπά», δήλωσε η ίδια σήμερα.

Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται από τον νόμο να λάβουν από σήμερα «λογικά μέτρα» για να περιορίσουν τη διασπορά του ιού. Στις παμπ διατυπώθηκε η προτροπή να επιστρέψουν στην εξυπηρέτηση των πελατών στα τραπέζια παρά στο μπαρ.

Στην Ουαλία, ο πρωθυπουργός Μαρκ Ντρέικφορντ έδωσε εντολή για το κλείσιμο των μπαρ από τις 27 Δεκεμβρίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr