Βρετανία: Πάνω από 30 εκατομμύρια Βρετανοί έχουν εμβολιαστεί

0
64

Συνεχίζεται η διαδικασία των εμβολιασμών στη Βρετανία. Όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας, συνολικά 30.151.287 άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Πρόκειται για έναν αριθμό που αντιπροσωπεύει σχεδόν το 57% όλων των ενηλίκων. Την ίδια ώρα, 3.527.481 πολίτες έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου τους. «Το εμβόλιο σώζει ζωές και είναι η διέξοδός μας από αυτή την πανδημία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ.

Βρετανία: Αγώνας δρόμου για τη δεύτερη δόση

Η Βρετανία ακολουθεί διαφορετική πολιτική, όπως φαίνεται από τα στοιχεία, δίνοντας έμφαση στον εμβολιασμό με την πρώτη δόση όσο περισσότερων πολιτών δύναται. Η χώρα ισχυρίζεται πως έχει φροντίσει να διασφαλίσει ότι οι δεύτερες δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα χορηγηθούν εγκαίρως χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν διαφορετικά εμβόλια.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα η κυβέρνηση είχε αναφέρει ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού θα επιβραδυνόταν μέσα στον Απρίλιο κυρίως εξαιτίας της καθυστέρησης στις παραλαβές εμβολίων από το ινδικό Serum Institute. Επίσης η ΕΕ έχει προειδοποιήσει ότι θα μπλοκάρει τις αποστολές εμβολίων σε χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, που έχουν υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού.

«Σε όλο τον σχεδιασμό μας έχουμε υπολογίσει ότι θα λάβουμε αυτές τις δεύτερες δόσεις του εμβολίου», δήλωσε ο ο υπουργός Όλιβερ Ντάουντεν στο Sky News. Ερωτηθείς σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας Mail on Sunday ότι το εμβόλιο της Moderna θα παραδοθεί στη Βρετανία για πρώτη φορά στα μέσα Απριλίου ο Ντάουντεν απάντησε: «Αναμένουμε πράγματι το εμβόλιο της Moderna να έρθει αργότερα μέσα στον μήνα».

Βρετανία: Τι λένε τα νούμερα

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 3.862 κρούσματα COVID-19 και 19 νέους θανάτους που επήλθαν μέσα σε διάστημα 28 ημερών μετά τη διάγνωση με κορωνοϊό των ασθενών. Η Βρετανία, η χώρα με τα περισσότερα θύματα στην Ευρώπη από την πανδημία Covid-19, θα βγει σιγά σιγά από το τρίτο της lockdown τις επόμενες εβδομάδες.

Έτσι, η Ουαλία έγινε το Σάββατο η πρώτη από τις τέσσερις βρετανικές επαρχίες που ήρε ένα μέρος των περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε εφαρμογή στις αρχές του έτους για την καταπολέμηση της εξάπλωσης ενός νέου παραλλαγμένου στελέχους, πιο μεταδοτικού, που εμφανίστηκε στα τέλη του 2020 στη νοτιοανατολική Αγγλία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr