Βρετανία: Πέντε ελληνικά νησιά μπήκαν στην πράσινη λίστα

0
83

Η Κυβέρνηση του Τζόνσον αναμένεται να επικαιροποιήσει την ταξιδιωτική λίστα στην Βρετανία. Να θυμίσουμε ότι μέχρι τις 21 Ιουνίου, σύμφωνα με προαναγγελία του Βρετανού πρωθυπουργού αναμένεται να έχει αρθεί πλήρως το lockdown στην χώρα.

Ορισμένα ελληνικά νησιά, η Μάλτα και οι Κανάριες Νήσοι αναμένεται να περιληφθούν στην επικαιροποιημένη «πράσινη» ταξιδιωτική λίστα της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον στη Βρετανία, αυξάνοντας τις ελπίδες για μια διευρυμένη παλέτα επιλογών για τους Βρετανούς τουρίστες για τις θερινές τους διακοπές, αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ.

Την Δευτέρα οι ανακοινώσεις

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα και αναμένεται να ισχύσουν από την ερχόμενη Δευτέρα, 7 Ιουνίου. Μόλις 12 προορισμοί περιλαμβάνονται μέχρι στιγμής στον «πράσινο» ασφαλή κατάλογο, που κατηγοροποιεί τις χώρες βάσει της εξέλιξης της πανδημίας εκεί. Η λίστα αποκαλύφθηκε στις 7 Μαΐου, δέκα ημέρες προτού η Βρετανία επιτρέψει ξανά τα ταξίδια, και περιλαμβάνει προς το παρόν -μεταξύ άλλων- την Πορτογαλία, το Γιβραλτάρ, την Ισλανδία και το Ισραήλ.

Όσοι επιστρέφουν από χώρες της «πράσινης λίστας» δεν υποχρεούνται να μπουν σε καραντίνα, αλλά να παρουσιάσουν ένα αρνητικό τεστ κορωνοϊού, στο οποίο υποβλήθηκαν πριν από την αναχώρησή τους για τη Βρετανία, κι ένα τεστ PCR εντός 48ώρου από την άφιξή τους. Αλλαγές αναμένονται να ανακοινωθούν σήμερα και στις χώρες που περιλαμβάνονται στην «πορτοκαλί» και την «κόκκινη» λίστα.

Ποια ελληνικά νησιά αναμένεται να περιληφθούν στη βρετανική «πράσινη» λίστα

Σύμφωνα με τον Independent, στην επικαιροποιημένη πράσινη λίστα της Βρετανίας αναμένεται «πιθανώς» να ενταχθούν η Κεφαλονιά, η Κως, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος, δεν αποκλείεται κάτι ανάλογο και για Κέρκυρα, Λέσβο, Ρόδο, ενώ θεωρείται απίθανο να ισχύσει το ίδιο και για την Κρήτη.

Η Πορτογαλία, που βρίσκεται μέχρι τώρα στον κατάλογο αυτό, δεν αποκλείεται να μετακινηθεί στην «πορτοκαλί» λίστα, καθώς αυξάνονται το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα, όπως αναφέρει η Telegraph. Ο Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε χθες ότι η κυβέρνησή του «δεν θα διστάσει» να βγάλει χώρες από την πράσινη λίστα. Οι τελικές αποφάσεις θα επηρεαστούν και από τις εισηγήσεις επιστημόνων του Joint Biosecurity Centre, που συνεδριάζουν με κυβερνητικά στελέχη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr