Βρούτσης εργαζόμενοι: «Δεν υπάρχει πλέον καθολική απαγόρευση απολύσεων»

0
158

Βρούτσης εργαζόμενοι: Στο ζήτημα της καθολικής απαγόρευσης απολύσεφων αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Παράλληλα, έκανε ειδική μνεία στις αυξήσεις των επικουρικών συντάξεων ενώ τόνισε πως εκκρεμεί η νέα κύρια σύνταξη. «Εκκρεμεί η νέα κύρια σύνταξη, που δρομολογείται για τον Σεπτέμβριο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης μιλώντας στο Open TV. Όσον αφορά την προσαρμογή του επιδόματος αδείας και του δώρου των Χριστουγέννων ο υπουργός υποστήριξε πως θα γίνει στην βάση του μισθού που παίρνει ο εργαζόμενος στην τσέπη του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης μίλησε για τις αυξήσεις των επικουρικών συντάξεων, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο εάν προστατεύονται όλοι οι εργαζόμενοι που θα μπουν στο πρόγραμμα Sure από απολύσεις, αλλά και αν θα γίνει «κούρεμα» του επιδόματος αδείας και του δώρου Χριστουγέννων. «Καταβάλουμε σήμερα σε 240.000 δικαιούχους επικουρικής, μεσοσταθμικά αύξηση 99 ευρώ μεικτά. Τα λεφτά μπήκαν από χθες το βράδυ και η καταβολή έγινε οριζόντια σε όλους τους δικαιούχους» σημείωσε και επεσήμανε ότι «η τεχνική διαδικασία για την αναπλήρωση των μισθών σε ποσοστό 83,5% – 100% δεν έχει ολοκληρωθεί από το υπουργείο, κάτι που αναμένεται να γίνει τέλος Ιουνίου». Ακόμη, έκανε λόγο για δυο σενάρια που υπάρχουν για την καταβολή, το ένα είναι διαμέσου του εργοδότη και το δεύτερο απευθείας στον εργαζόμενο στο ποσοστό που αναλογεί στο κράτος.

Σχετικά με τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης «εκκρεμεί η νέα κύρια σύνταξη, που δρομολογείται για τον Σεπτέμβριο, καθώς και δύο μεγάλες επιστροφές αναδρομικών. Η επιστροφές στους δικαιούχους επικουρικής οκτώ μηνών από 1/10/19 και η επιστροφή αναδρομικών της νέας κύριας σύνταξης, που υπολογίζεται ότι θα είναι για περίπου 12 μήνες. Καθολική απαγόρευση απολύσεων δεν υπάρχει πλέον», παραδέχθηκε προσθέτοντας ότι «προστατευμένοι είναι μόνο όσοι υπάγονται στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ». «Δεν υπάρχει νόμος ή διάταξη νόμου που να λέει ότι μειώνουμε επίδομα αδείας ή δώρο Χριστουγέννων του εργαζόμενου. Η προσαρμογή θα γίνει βάσει των χρημάτων που παίρνει στην τσέπη του», κατέληξε ο υπουργός και ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να παρέμβει η κυβέρνηση για να αλλάξει τις συνθήκες που διαμορφώνονται στα εργασιακά.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο κ. Βρούτσης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr