Ξάνθη φωτιά: Υπό πλήρη έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στο κέντρο της πόλης

0
93

Η μεγάλη πυρκαγιά στο κέντρο της Ξάνθης ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και κατέστρεψε ολοσχερώς την παλιά καπναποθήκη

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί στο κέντρο της Ξάνθης, σε μία από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες καπναποθήκες, που ήταν εγκαταλελειμμένη εδώ και πολλά χρόνια.

Η μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε από άγνωστη -μέχρι στιγμής- αιτία, κατέστρεψε ολοσχερώς την παλιά καπναποθήκη. Πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις, λόγω των εύφλεκτων υλικών, ενώ οι καπνοί που σχηματίστηκαν ήταν ορατοί από χιλιόμετρα μακριά και η στάχτη σκέπασε ένα μεγάλο μέρος του ιστορικού κέντρου της πόλης. Σύμφωνα με μαρτυρίες από την εγκαταλελειμμένη αποθήκη δεν είχαν απομακρυνθεί τα ξερά χόρτα. Εξαιτίας της φωτιάς προκλήθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα γύρω από την καπναποθήκη καθώς και σε μπαλκόνια των παρακείμενων πολυκατοικιών.

Τόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία όσο και συνεργεία του Δήμου Ξάνθης κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια να περιορίσουν τη φωτιά ώστε να παραμείνει εγκλωβισμένη στο εσωτερικό του πέτρινου κτίσματος και να μην εξαπλωθεί έξω απ’ αυτό, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών, καθώς γύρω από την καπναποθήκη υπάρχουν πολυκατοικίες και εμπορικά καταστήματα.

Συνολικά επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα ενώ συνέδραμαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Καβάλα καθώς και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr