Ξάνθη: Κακοκαιρία με υδροστρόβιλους και χαλάζι [vid]

0
56

Ξάνθη: Δυο υδροστρόβιλοι έκαναν την εμφάνισή τους στην Ξάνθη νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής. Το φαινόμενο παρουσιάστηκε λόγω των πυκνών νεφώσεων, αλλά και της κακοκαιρίας που πλήττει τον Δήμο Αβδήρων στη Θράκη. Νωρίτερα το πρωί, ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε την ακριτική πόλη. Μάλιστα, στην Επαρχιακή Οδό Ξάνθης – Πετεινού η χαλαζόπτωση ήταν τόσο έντονη, που οι δρόμοι θύμιζαν… χιονισμένο τοπίο. Οι οδηγοί ακινητοποίησαν τα οχήματά τους στην άκρη του δρόμου περιμένοντας να σταματήσει το χαλάζι, που έφτανε… σε μέγεθος καρυδιού.

Απίστευτη χαλαζόπτωση στην Ξάνθη

Μέσα στην πόλη οι δρόμοι, σύμφωνα με το xanthinews.gr, μετατράπηκαν σε ποτάμια με αρκετά φρεάτια να ξεχειλίζουν. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την περιοχή, θα συνεχιστούν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών.

Ωστόσο σύμφωνα με το xanthinea.gr, το χαλάζι προκάλεσε ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες. Το χαλάζι που έπεφτε με μεγάλη ένταση σε μέγεθος καρυδιού, προκάλεσε καταστροφές σε δέντρα και αγροτικές καλλιέργειες με τους παραγωγούς να μετρούν ήδη τις πληγές τους. Οι δρόμοι τόσο μέσα στην πόλη όσο και στον κάμπο, ντύθηκαν στα λευκά θυμίζοντας χιονόπτωση. Η ισχυρή βροχόπτωση που σημειώθηκε επίσης την Κυριακή μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια, με τα φρεάτια της πόλης να ξεχειλίζουν.

Δύο ανεμοστρόβιλοι στην Ξάνθη

Λίγο πριν την έναρξη των έντονων καιρικών φαινομένων στην Ξάνθη, έκαναν την εμφάνιση τους δύο ανεμοστρόβιλοι στην περιοχή. Οι ανεμοστρόβιλοι εντοπίστηκαν στον ουρανό της πόλης και κατευθύνθηκαν προς τη θάλασσα, χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν ζημιές.

Πηγή: Pagenews.gr