Ξανθός- Αυγέρη: Το ΕΣΥ καταρρέει και ο κ. Πλεύρης εγκαινιάζει ιδιωτικές μονάδες υγείας

0
36

«Είναι προκλητικό ότι η κυβέρνηση και ο Υπουργός Υγείας αντιμετωπίζουν την εξέλιξη αυτή ως μια διαφορά μεταξύ ενός ιδιώτη και κάποιων κατασκευαστικών εταιρειών», επισημαίνουν οι τομεάρχες Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Για «ακόμα μεγαλύτερη ανασφάλεια» έκαναν λόγο οι τομεάρχες Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός και Δώρα Αυγέρη, σχετικά με την τύχη του νέου Παιδιατρικού Νοσοκομείου στην Θεσσαλονίκη, μετά το «ναυάγιο» – όπως το χαρακτήρισε – της δωρεάς του ΙΣΝ. Αναφερόμενοι στις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ο κ. Ξανθός και η κ. Αυγέρη τονίζουν: «Με ανακοινώσεις του τύπου «δεν υπάρχει κανένα θέμα», δεν εκτονώνεται το κλίμα ανησυχίας της κοινής γνώμης για το επίσημο «ναυάγιο» στην κατασκευή των 3 δημόσιων νοσοκομείων μέσω της σημαντικής δωρεάς του ΙΣΝ».

«Είναι προκλητικό ότι η κυβέρνηση και ο Υπουργός Υγείας αντιμετωπίζουν την εξέλιξη αυτή ως μια διαφορά μεταξύ ενός ιδιώτη και κάποιων κατασκευαστικών εταιρειών. Αντί για κυβερνητικές πρωτοβουλίες και ενέργειες άρσης του αδιεξόδου, έχουμε καθησυχαστικές εξαγγελίες του κ. Πλεύρη ότι το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2025», προσθέτουν οι τομεάρχες Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.  Παράλληλα, υπογραμμίζουν: «Πώς ακριβώς, με ποια  διαδικασία και με ποια χρηματοδότηση, κανείς δεν μας λέει. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Πλεύρης είχε δεσμευτεί στη Βουλή ότι τον Ιανουάριο του 2023 θα είχαν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής! Οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει κανένα εχέγγυο από πλευράς κυβέρνησης για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και την υλοποίηση αυτών των  ζωτικής σημασίας έργων  για την αναβάθμιση του ΕΣΥ και της δημόσιας παιδιατρικής περίθαλψης στη Βόρεια Ελλάδα».

Ο Α. Ξανθός και η Δ. Αυγέρη ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι «το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η «μετάλλαξη» και «εργαλειοποίηση» της δωρεάς του ΙΣΝ με  τη  μετατροπή του νομικού καθεστώτος των νέων  νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ, η υπονόμευση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ και η προώθηση ιδιωτικών επενδύσεων  στην Υγεία». Και καταλήγουν, τονίζοντας πως «η σημερινή παρουσία του κ. Πλεύρη στα εγκαίνια νέας μονάδας στο «Διαβαλκανικό», αυτό το «μήνυμα» στέλνει. Η υπόθεση της κατασκευής των νέων νοσοκομειακών μονάδων σε Θεσσαλονίκη-Κομοτηνή-Σπάρτη και η λειτουργία τους όπως όλες οι δομές του ΕΣΥ ως ΝΠΔΔ, αποτελεί κορυφαία πολιτική προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της νέας προοδευτικής κυβέρνησης που θα αναλάβει μετά τις  προσεχείς εκλογές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr