Ξανθός: “Η Κυβέρνηση διαστρεβλώνει την θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τους συμβασιούχους”

0
71

Ξανθός: Ο πρώην υπουργός Υγείας άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση λέγοντας πως διαστρεβλώνει την θέση της για τους συμβασιούχους στο ΕΣΥ.

Ο Ανδρέας Ξανθός άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση για τους συμβασιούχους στο ΕΣΥ.  Η κυβέρνηση λέει αισχρά ψέματα και διαστρεβλώνει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τους συμβασιούχους στο ΕΣΥ, αναφέρει σε ανακοίνωση Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ο τομεάρχης Υγείας.

Αρχικά, ανέφερε ότι: ” Έχει αποκτήσει πια «ενδημική μορφή» η κυβερνητική αθλιότητα της «διαρροής» ψευδών ειδήσεων για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα νομοσχέδια που ψηφίζονται στη Βουλή. Και ο Υπουργός Υγείας, αντί να απολογηθεί για την τραγωδία των 100 νεκρών καθημερινά και να οργανώσει μια νέα αποτελεσματική υγειονομική στρατηγική, πρωτοστατεί στη διαστρέβλωση, στην τοξικότητα και στην πολιτική χυδαιότητα.”

ΜΕΘ: Ερώτηση Ξανθού για την προτεραιοποίηση των εισαγωγών

“Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ψήφισε “παρών” στη συγκεκριμένη τροπολογία, γιατί δεν καλύπτει ούτε το 1/3 των συμβασιούχων “

“Μετά τη γελοιότητα περί «καταψήφισης από το ΣΥΡΙΖΑ του νέου παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη», το νέο «επεισόδιο» παραπληροφόρησης είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τους συμβασιούχους στο σύστημα υγείας.

Έχει το θράσος ο κ. Πλεύρης να «διαρρέει» σε φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι αντίθετος στη μόνιμη παραμονή στο ΕΣΥ του επικουρικού προσωπικού! Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ψήφισε “παρών” στη συγκεκριμένη τροπολογία, γιατί δεν καλύπτει ούτε το 1/3 των συμβασιούχων και δημιουργεί διακρίσεις και αδικίες στη μοριοδότηση (π.χ. για τους εργαζόμενους στην ΠΦΥ ή όσους ανήκουν στην κατηγορία ΥΕ). Η θέση μας είναι ξεκάθαρη:

Διασφάλιση με ευρύτατη πολιτική συνεννόηση και με κάθε, νομικά και συνταγματικά, ορθό τρόπο της μόνιμης παραμονής στο ΕΣΥ όλων των συμβασιούχων (επικουρικών γιατρών, λοιπού επικουρικού προσωπικού , συμβασιούχων ΟΑΕΔ).”

Αυτόματη προκήρυξη και αναπλήρωση με μόνιμο προσωπικό κάθε θέσης που κενώνεται στο ΕΣΥ.

“Πλάνο 15.000 μόνιμων προσλήψεων σε βάθος 3ετίας για την κάλυψη τομέων όπου το δημόσιο σύστημα υγείας είναι ιδιαίτερα ελλειμματικό (ΠΦΥ, κοινοτική υγεία και κατ’ οίκον φροντίδα, επείγουσα ιατρική, αποκατάσταση, οδοντιατρική περίθαλψη, γηριατρική, ψυχική υγεία κλπ).

Σοβαρή αναβάθμιση των εργασιακών – μισθολογικών – εκπαιδευτικών συνθηκών στο ΕΣΥ και νέο πλαίσιο κινήτρων προσέλκυσης γιατρών σε άγονες περιοχές και άγονες ειδικότητες . Χωρίς το τελευταίο ούτε η επαγγελματική εξουθένωση (σ. burn out) των υγειονομικών ούτε το brain drain και η κρίση στελέχωσης στο σύστημα υγείας θα αντιμετωπιστούν.

Ας αφήσει λοιπόν η κυβέρνηση ΝΔ την προπαγάνδα για τις ΜΕΘ (βλ. spot του Μαξίμου) και τη διαστρέβλωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ας ασχοληθεί σοβαρά με τη ντροπιαστική για τη χώρα μας θνησιμότητα από Covid-19 και με την πλήρη αποδιοργάνωση του ΕΣΥ. Αυτή η ζοφερή πραγματικότητα δεν κρύβεται και η προσπάθεια επικοινωνιακού αντιπερισπασμού προσβάλλει και προκαλεί, ενισχύοντας την απέχθεια και την αποστροφή της κοινωνίας προς το «σύστημα εξουσίας Μητσοτάκη», καταλήγει ο Ανδρέας Ξανθός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr