Ξεκίνησε ξανά τις προκλήσεις ο Ερντογάν: Σπάσαμε τα δεσμά με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας

0
50

Στις προκλήσεις κατά της χώρας μας επιστρέφει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στις προκλήσεις κατά της χώρας μας επιστρέφει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτή την φορά μίλησε για την Αγία Σοφία και για το γεγονός ότι η κυβέρνηση του, όπως είπε «έσπασε» τα δεσμά με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μίλησε για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και είπε ότι η κίνηση αυτή έδειξε στον κόσμο την πολιτική και οικονομική ανεξαρτησία της χώρας του.

«Εμείς βάλαμε την υπογραφή για να ανοίξει την Αγία Σοφία ως τζαμί. Μετά από 86 χρόνια νοσταλγίας, επέστρεψε στην πραγματική της εικόνα και πάντα σύμφωνα με την διαθήκη του Μωάμεθ του Πορθητή. Αυτό το βλέπω πως μια ενέργεια που έσπασε τα δεσμά που είχε ο λαός μας και τα έκανε κομμάτια», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμπλήρωσε: «Η Αγία Σοφία είναι κληρονομιά της Άλωσης. Αυτήν την επαναφέραμε με τις προσευχές του Μωάμεθ και τους ήχους των ιμάμηδων. Με αυτόν τον τρόπο η Τουρκία σε παγκόσμιο επίπεδο επικύρωσε την οικονομική και πολιτική της ανεξαρτησία. Δοξάζω τον Θεό που μας αξίωσε να ανοίξουμε και πάλι την Αγιά Σοφιά σαν ένα ιερό βιβλίο».

Πηγή: Pagenews.gr