Ξενογιαννακοπούλου: “Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ιδιωτικοποιεί τον ΕΦΚΑ”

0
70

Ξενογιαννακοπούλου: Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι με το νομοσχέδιο ιδιωτικοποιεί τον ΕΦΚΑ.

Σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση άσκησε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας. Η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την Κυβέρνηση για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, σχολιάζοντας την κατάθεση στη Βουλή του σχεδίου νόμου «Εκσυγχρονισμός του Ηλεκτρονικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε σήμερα στην τρίτη πράξη της αντιδραστικής τριλογίας εις βάρος των εργαζομένων, των ασφαλισμένων, των συνταξιούχων και του δημοσίου συμφέροντος», αναφέρει η κ. Ξνογιαννακοπούλου.

“Με το σχέδιο νόμου πλήττει το θεσμικό ρόλο και τις εγγυήσεις αξιοκρατίας,”

Προσθέτει: «Μετά τον αντεργατικό νόμο και την παράδοση της Επικουρικής Ασφάλισης στα ιδιωτικά συμφέροντα, ο κ. Χατζηδάκης καταθέτει στη Βουλή το σχέδιο νόμου με το οποίο προχωρά στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, στην ανεξέλεγκτη πρόσληψη «ημετέρων» με παχυλούς μισθούς σε διευθυντικές θέσεις της διοικητικής ιεραρχίας και στην κομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης, στις κατά παρέκκλιση προμήθειες και στην ανεξέλεγκτη «διαχείριση – λεηλάτηση» της περιουσίας του ΕΦΚΑ».

Αφού κατηγορεί τον υπουργό ότι «επιστράτευσε τον κοινωνικό αυτοματισμό και στοχοποίησε τον ΕΦΚΑ και τα στελέχη του», προσθέτει: «τώρα, με το σχέδιο νόμου πλήττει το θεσμικό ρόλο και τις εγγυήσεις αξιοκρατίας, διαφάνειας και λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, όπως καθορίζονται από το Σύνταγμα, και παραδίδει τον ΕΦΚΑ και το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα στις πελατειακές σχέσεις και στα ιδιωτικά συμφέροντα».

“Η κυβέρνηση θα μας βρει αποφασιστικά απέναντι στη Βουλή “

Κλείνοντας διαβεβαιώνει ότι «η κυβέρνηση θα μας βρει αποφασιστικά απέναντι στη Βουλή και στην κοινωνία και σε αυτό το αντιδραστικό νομοσχέδιο. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων για την κατοχύρωση ενός ισχυρού, σύγχρονου και αποτελεσματικού δημόσιου διανεμητικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης!» και καταλήγει: «Μόνη λύση σήμερα είναι η πολιτική αλλαγή για την κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντικοινωνικών νόμων της κυβέρνησης Μητσοτάκη!».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr