Ξέσπασε ο Φοίβος Δεληβοργιάς για την κυβέρνηση και τον τρόπο που χειρίζεται τον κορωνοϊό

0
29

Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού που έχουν αντίκτυπο σε συγκεκριμένους κλάδους εργαζομένων αντιμετωπίζονται με αγανάκτηση από εκείνους που θίγονται. Ένας από αυτούς τους χώρους είναι αυτός των καλλιτεχνών. Ο Φοίβος Δεληβοργιάς με ανάρτησή του στο facebooκ πριν από λίγα 24ωρα ξέσπασε κατά της κυβέρνησης ενώ αναφέρθηκε και στην απαξίωση του Σωτήρη Τσιόδρα από την κυβέρνηση αλλά και το δυστοπικό μέλλον που προδιαγράφεται στους μήνες που θα ακολουθήσουν. «Μετά από μια βδομάδα αντιφατικών κυβερνητικών αποφάσεων -και με τους εργαζομένους στην «Ταράτσα» να μην ξέρουν αν θα δουλέψουν ή όχι- σας ανακοινώνουμε τελικά πως βάσει των νέων μέτρων οι παραστάσεις μας με Καίτη Γαρμπή-Δημήτρη Μεντζέλο, Σταμάτη Κραουνάκη-Χρήστο Νικολόπουλο δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις ημερομηνίες που ήταν προγραμματισμένες.

Μετά από μια βδομάδα αντιφατικών κυβερνητικών αποφάσεων -και με τους εργαζομένους στην «Ταράτσα» να μην ξέρουν αν θα…

Gepostet von Φοίβος Δεληβοριάς/Foivos Delivorias am Mittwoch, 23. September 2020

Το «ΆΛΣΟΣ» θα βγάλει άμεσα ανακοίνωση για το τι θα γίνει με τα προπωλημένα εισιτήρια και για το αν θα καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε σε άλλες ημερομηνίες τις δύο sold out παραστάσεις.  Η στενοχώρια μου που δεν θα συναντήσω τους φίλους μου και σπουδαίους συναδέλφους στη σκηνή είναι, φυσικά, το λιγότερο. Η κατάσταση με τα κρούσματα είναι έκρυθμη, επηρεάζει όλη την κοινωνία. Θα άφηνε ανεπηρέαστους εμάς, που δουλειά και κλίση μας είναι να ξαγρυπνάμε μετρώντας το σφυγμό της;

Υπάρχει όμως εδώ κάτι τραγικό, μια άβολη –όπως λένε- αλήθεια: ο Πολιτισμός γίνεται η πρώτη «Ιφιγένεια», ακριβώς επειδή όλο το καλοκαίρι δεν έγινε τίποτα για να ενδυναμωθεί το σύστημα Υγείας, η Παιδεία και τα ΜΜΜ, ώστε να μην συμβαίνει τώρα αυτό που συμβαίνει.  Ο κος Τσιόδρας και οι συμβουλές του απαξιώθηκαν πλήρως. Η κοινή λογική επίσης. Και τώρα η ευθύνη μετατίθεται κυνικά στον απλό πολίτη, στους «τεντιμπόηδες» νέους, στους πρόσφυγες που «πιάνουν» κρεβάτια ΜΕΘ και φυσικά στους καλλιτεχνικούς χώρους, τους εξ υποστάσεως πιο οργανωμένους και έτοιμους να υποδεχθούν ασφαλώς όσους διατίθενται να παρευρεθούν.

Δημιουργούνται δηλ. επικίνδυνοι κοινωνικοί αυτοματισμοί και δεν είναι δύσκολο να δει κανείς ότι σε λίγο καιρό θα τσακωνόμαστε για το ποιος αξίζει περισσότερο την περίθαλψη ή το εμβόλιο. Τι θα γίνει αυτό το χειμώνα;  Το έγραψα και την Κυριακή: υπάρχει ακόμα χρόνος να στηριχθούμε αποτελεσματικά. Ακόμα και αν οι ιθύνοντες –πράγμα που δεν μπορώ να πιστέψω- θέλουν ο χρόνος αυτός να φαγωθεί και να οδηγηθούμε στα χειρότερα, εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια. Τα μέτρα στην Υγεία, στην Παιδεία και στις Συγκοινωνίες δεν πρέπει να αργήσουν άλλο. Το ίδιο και τα μέτρα που έχουν καταθέσει τα σωματεία των επαγγελματιών. Η εξαθλίωσή μας δεν είναι ζήτημα κλαδικό. Είναι αρχή μεγάλων δεινών για τον τόπο. Aς την προλάβουμε» έγραψε χαρακτηριστικά.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το θέατρο ΑΛΣΟΣ ανακοίνωσε τις δύο νέες ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθούν οι δύο τελευταίες παραστάσεις της Ταράτσας με Καίτη Γαρμπή-Δημήτρη Μεντζέλο και Σταμάτη Κραουνάκη-Χρήστο Νικολόπουλο μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων.

Το θέατρο ΑΛΣΟΣ ανακοίνωσε τις δύο νέες ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθούν οι δύο τελευταίες παραστάσεις της Ταράτσας…

Gepostet von Φοίβος Δεληβοριάς/Foivos Delivorias am Donnerstag, 24. September 2020

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr