ΥΕΘΑ τουρκικά drones: Κατηγορηματική διάψευση τουρκικών δημοσιευμάτων από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

0
65

Στην άμεση διάψευση των πληροφοριών από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Τουρκίας που αναφέρουν πως η Ελλάδα επρόκειτο να αγοράσει drones από την Τουρκία, προχώρησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Το ΥΠΕΘΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει κατηγορηματικά «διαρροές φημών και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που προέρχονται από ξένα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας προβάλλοντας δήθεν ότι ο Ελληνικός Στρατός προτίθεται να προμηθευτεί τηλεκατευθυνόμενα ή μη επανδρωμένα εναέρια μέσα τουρκικής κατασκευής».

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του, «από τα τέλη Μαΐου γίνονται στοχευμένες διαρροές σε ξένα και σε ελληνικά ΜΜΕ, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνονται ή να τεκμηριώνονται με στοιχεία». Το ΥΠΕΘΑ επισημαίνει πως «πληροφορίες που διακινούνται μέσω του διαδικτύου, ειδικά από τις ενημερωτικές ιστοσελίδες, θα πρέπει να επιβεβαιώνονται πολύ προσεκτικά πριν αναπαραχθούν στο εσωτερικό. Αυτό επιτάσσουν οι στοιχειώδεις Κανόνες Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, ιδίως όταν πρόκειται για ευαίσθητα θέματα που ανάγονται στο πεδίο της Εθνικής Αμύνης και Ασφαλείας».

«Εάν αυτό δεν συμβαίνει, τότε το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του για την αντιμετώπιση φαινομένων διασποράς ψευδών ειδήσεων και επηρεασμού της κοινής γνώμης, συμφώνως προς το Άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικος και του Ν. 4619/19», καταλήγει η ανακοίνωση.

Όπως αναφέρουν διάφορα ΜΜΕ της Τουρκίας, η Ελλάδα είχε σκοπό να αγοράσει 50 τουρκικά drones τις επόμενες ημέρες από ιδιωτική τουρκική εταιρεία με έδρα την Κωνσταντινούπολη. «Τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται κυρίως σε επιχειρήσεις αναζήτησης και διάσωσης ή ανίχνευσης ναρκών είναι έτοιμα να εισέλθουν στον κατάλογο των ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων με υπογεγραμμένη προκαταρκτική συμφωνία.

Αυτή θα ήταν η πρώτη φορά που ο ελληνικός στρατός θα χρησιμοποιούσε αεροσκάφη που παράγονται από τον τουρκικό ιδιωτικό τομέα, δηλαδή την Assuva Defense με έδρα την Κωνσταντινούπολη» ανέφερε σε δημοσίευμά της η Daily Sabah.

«Με μια συμφωνία που υπογράψαμε με το ελληνικό υπουργείο Άμυνας πριν από λίγο καιρό, έγινε η προκαταρκτική αποδοχή των 50 drones που έχουμε παράγει. Τα δύο αεροσκάφη που στείλαμε πέρασαν με επιτυχία τις δοκιμές που πραγματοποίησε ο ελληνικός στρατός », δήλωσε ο Ρεζμί Μπασμπούγκ, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Assuva. Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, τα drones προορίζονται να εξυπηρετούν κυρίως στους τομείς των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης από αέρος και την ανίχνευση υπόγειων αποθηκών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr