Υγεία Πούτιν: Αποκαλύψεις από πρώην πράκτορα της KGB – «Θυμίζει τον Στάλιν»

0
55

Πιστεύει ότι ο Ρώσος πρόεδρος πάσχει πιθανότατα από Πάρκινσον και άνοια, σε πρώιμα στάδια – Τον συγκρίνει με τον Στάλιν για τις εμμονές και τη ροπή στην παραφροσύνη

Τα σενάρια για την υγεία του Βλαντιμίρ Πούτιν πληθαίνουν και ενισχύονται διαρκώς.

Πρώην πράκτορας της KGB, που αυτομόλησε στη Δύση, δηλώνει πως ο Ρώσος πρόεδρος είναι πιθανό να πάσχει από Πάρκινσον και άνοια, στα πρώιμα στάδιά της. Μάλιστα, τον συνέκρινε με τον Ιωσήφ Στάλιν ως προς το θέμα των εμμονών και της ροπής στην παραφροσύνη. Σύμφωνα με τη Sun, ο πρώην πράκτορας δήλωσε ότι άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του Πούτιν μπορεί εσκεμμένα να μην ενημερώνονται για την κατάσταση του ισχυρού άντρα του Κρεμλίνου.

Παρά το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του επιμένει ότι η κατάσταση της υγείας του Ρώσου προέδρου είναι «εξαιρετική», σε σειρά βίνετο και φωτογραφιών φαίνεται να αποδυναμώνεται ο εν λόγω ισχυρισμός.

Μιλώντας, πάντως, στη βρετανική Sun o Μπόρις Καρπίτσκοφ δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι παράφρων και έχει εμμονές με «παρανοϊκές ιδέες».

«Βλέπει τους πάντες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται εντός των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας και ακόμη και μέσα στον στενό του κύκλο, ως προδότες. Ο Πούτιν δεν θέλει να ενημερώνει τους συνεργάτες του για τυχόν προβλήματα υγείας ώστε να διατηρεί την εικόνα του ισχυρού άνδρα», είπε ο Καρπίτσκοφ.

Η όχι και τόσο καλή εικόνα της υγείας του Πούτιν όπως και η «ανεξήγητη» συμπεριφορά του μπορεί, σύμφωνα με τον πρώην πράκτορα της KGB, να οφείλεται στη νόσο του Πάρκινσον και τον καρκίνο, ενώ και η φωνή του – όπως προσθέτει- πυροδοτεί εικασίες.

«Δεν είμαι γιατρός αλλά υπάρχει σοβαρή ανησυχία ότι ο Πούτιν υποφέρει από πολλές σωματικές παθήσεις – πιθανώς κι από αθλητικούς τραυματισμούς από τα νεανικά του χρόνια» εξήγησε, ο πρώην πράκτορας της KGB.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι γνωστός για την εμμονή που έχει με τη λεπτομέρεια, αλλά και για την καχυποψία του.

«Είναι τόσο καχύποπτος και εμμονικός που μπορεί πλέον να συγκριθεί με τον τύραννο Στάλιν» είπε ειδικότερα ο Καρπίτσκοφ.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Στάλιν εμφάνιζε συμπεριφορές που πρόδιδαν παράνοια και καχυποψία προς όλους. Ένας από τους γιατρούς του είχε φυλακιστεί αφού πρότεινε στον δικτάτορα να αποσυρθεί από την πολιτική ζωή για να βελτιώσει την υγεία του.

Κατά το 1952, το Κρεμλίνο διέταζε τον βασανισμό γιατρών με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν να σκοτώσουν ανώτατους πολιτικούς αξιωματούχους, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι υγειονομικοί να εγκαταλείπουν τη Ρωσία.

Ένα ακόμη κοινό σημείο που εντοπίζει ο πρώην πράκτορας ανάμεσα σε Πούτιν και Στάλιν είναι ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει αρχίσει ανακρίσεις σε γιατρούς όπως έκανε και ο δικτάτορας στη Σοβιετική εποχή.

Τον Φεβρουάριο, οι ρωσικές αρχές ανέκριναν τον 61χρονο καθηγητή Βάλερι Σαλοβέι επί επτά ώρες για τους ισχυρισμούς του σχετικά με την ιατρική και ψυχική κατάσταση του Πούτιν.

Ο Σολοβέι ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας, από το οποίο έχουν αποφοιτήσει κορυφαίοι – σήμερα – διπλωμάτες και κατάσκοποι.

Προ ολίγων ημερών, ο καθηγητής μέσα από την κοινωνική πλατφόρμα Telegram τόνισε ότι ο Πούτιν μπορεί να αναγκαστεί να εγκαταλείψει για μέρες την πολιτική σκηνή, καθώς πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση καρκίνου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr