Υπουργείο Ανάπτυξης: Έκτακτα μέτρα για την προστασία από τη διασπορά του κορωνοϊού

0
85

Υπουργείο Ανάπτυξης: Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης έκανε γνωστά περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης έκανε γνωστά περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού.

Ποια τα έκτακτα μέτρα

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων επισημαίνει στο καταναλωτικό κοινό και στις εμπορικές επιχειρήσεις ότι, σύμφωνα με την τροποποίηση της ισχύουσας ΚΥΑ με τίτλο «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» ισχύουν από το Σάββατο 13/11/2021 επιπρόσθετα τα ακόλουθα μέτρα:

  • Στα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, κάβες) επιτρέπεται μέγιστη χωρητικότητα πελατών σε αναλογία ενός (1) ατόμου ανά εννέα (9) τετραγωνικά μέτρα.
  • Απαγορεύεται σε όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις η πώληση προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση σε μη έχοντες άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κομμωτή-κουρέα. Η πώληση των προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση έκδοσης του προβλεπόμενου τιμολογίου και με την ταυτόχρονη επίδειξη επαγγελματικής ταυτότητας.

Επανέρχονται οι περιορισμοί στα σούπερ μάρκετ

Νέα μέτρα έρχονται για τα σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, από αύριο θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 9 τετραγωνικά μετρά, όπως ίσχυε κατά τη διάρκεια του ολικού απαγορευτικού, ενώ αναμένεται η έκδοση σχετική απόφασης από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Το περιοριστικό μέτρο για την είσοδο στα σουπερμάρκετ επισημοποιείται λίγο μετά και τα 6.862 νέα κρούσματα κορωνοϊού την Παρασκευή, τα οποία «συνοδεύονταν» από 55 θανάτους και 508 διασωληνωμένους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr