Υπουργείο Οικονομικών: Παράταση σε 36-72 δόσεις, μεταβιβάσεις ακινήτων και αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

0
34

Υπουργείο Οικονομικών: Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών έδωσαν τριπλή παράταση για 36-72 δόσεις, μεταβιβάσεις ακινήτων και αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών έδωσαν τριπλή παράταση για 36-72 δόσεις, μεταβιβάσεις ακινήτων και αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης. Με γνώμονα αυτή την προτεραιότητα, με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, παρατείνεται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2022 η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης για την περίοδο 2021-2022. Η συγκεκριμένη παρέμβαση δεν θα είναι η μοναδική.

Υπουργείο Οικονομικών: Τι αφορά η τριπλή παράταση

Επίκειται, εντός των επόμενων ημερών, η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας, με την οποία:

  • 1ον. Δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες που έχουν υποβάλει δηλώσεις γονικής παροχής, δωρεάς και μεταβίβασης ακινήτων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021, να συντάξουν τα σχετικά συμβολαιογραφικά συμβόλαια μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022, με βάση τις αντικειμενικές αξίες που ίσχυαν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.
  • 2ον. Παρέχεται η δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση των 36 και των 72 δόσεων για τα χρέη που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου 2022, αντί της 31ης Ιανουαρίου, που ισχύει μέχρι σήμερα. Και οι δύο αυτές νομοθετικές ρυθμίσεις αποτελούν έμπρακτα μέτρα στήριξης και διευκόλυνσης των πολιτών.

Παρά την πανδημία και τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, η Κυβέρνηση συνεχίζει να έχει ως άμεση προτεραιότητα – και να το επιβεβαιώνει με πράξεις – τη μείωση των φόρων και τη στήριξη και τη διευκόλυνση των πολιτών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr