Υπουργείο Οικονομικών για αντισηπτικά: Παρεμβαίνει για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις

0
149

Υπουργείο Οικονομικών για αντισηπτικά: Σε νομοθετική παρέμβαση προχωρά το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με τα υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις αντισηπτικών στη χώρα λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Ειδικότερα, παρέχεται η δυνατότητα η ποσότητα αιθυλικής αλκοόλης, που έχει κατασχεθεί ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, να διατεθεί με πράξη του διοικητή της ΑΑΔΕ δωρεάν προς το υπουργείο Υγείας.

Σκοπός της δωρεάν παροχής ποσότητας αιθυλικής αλκοόλης  είναι να παρασκευαστούν αντισηπτικά με βάση την έκθεση εξέτασης δείγματος που εκδίδεται από την αρμόδια χημική υπηρεσία. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, πρόκειται για τουλάχιστον 120 τόνους κατασχεμένης ή δημευμένης αιθυλικής αλκοόλης. Με την ίδια διάταξη, ορίζεται ότι οι εργασίες (φασόν) παρασκευής αντισηπτικών ειδών από τις βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις για λογαριασμό του υπουργείου Υγείας, απαλλάσσονται από τον αναλογούντα ΦΠΑ, με δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ των δαπανών της επιχείρησης.

Σημειώνεται ότι, έχει ήδη ενισχυθεί ο προϋπολογισμός του υπουργείου Υγείας με 15 εκατομμύρια ευρώ, για την προμήθεια αναγκαίου υγειονομικού υλικού, και το υπουργείο Οικονομικών είναι στη διάθεση του υπουργείου Υγείας για την πλήρη υποστήριξη του συστήματος δημόσιας υγείας.

Πηγή: Pagenews.gr