Ζαχάροβα: Εχθρική κίνηση της Ελλάδας, αν στείλει S-300 στην Ουκρανία

0
46

Μια ενδεχόμενη αποστολή των αντιεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-300 από την Ελλάδα στην Ουκρανία θα ερμηνευόταν ως εχθρική κίνηση από την Μόσχα, τόνισε τη Δευτέρα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Μια ενδεχόμενη αποστολή των αντιεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-300 από την Ελλάδα στην Ουκρανία θα ερμηνευόταν ως εχθρική κίνηση από την Μόσχα, τόνισε τη Δευτέρα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. «Οι ελληνικές αρχές πρόσφατα ενίσχυσαν τις δηλώσεις τους σχετικά με την ετοιμότητά τους να προμηθεύσουν την Ουκρανία με συστήματα αεράμυνας S-300 PMU1, υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβουν επιπλέον αριθμό αμερικανικών πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας Patriot για να τα αντικαταστήσουν», ανέφερε αρχικά η Μαρία Ζαχάροβα.

Και συνέχισε λέγοντας: «Θεωρούμε τα προκλητικά σχέδια για την παράδοση συστημάτων αεράμυνας S-300 και τροποποιήσεις τους που έχουν παραχθεί στη Σοβιετική Ένωση ή τη Ρωσία ως ανοιχτά εχθρική κίνηση, που στοχεύει κατά της Ρωσίας». Σημειώνεται πάντως ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διαψεύσει, μιλώντας στη ΔΕΘ, ότι η Ελλάδα θα προχωρούσε στη συγκεκριμένη κίνηση.

Πηγή: Pagenews.gr