Ζαχάροβα: Η Ρωσία χρησιμοποιεί κάθε ευκαιρία για να διατηρήσει την παγκόσμια ισορροπία

0
60

Ζαχάροβα: Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών επισήμανε πως η Ρωσία χρησιμοποιεί κάθε ευκαιρία για να διατηρήσει την παγκόσμια ισορροπία.

Η Μαρία Ζαχάροβα μίλησε σχετικά με την παγκόσμια ισορροπία. Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, επεσήμανε ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε κυριολεκτικά κάθε ευκαιρία για να διατηρήσει την παγκόσμια ισορροπία που επιτεύχθηκε ως αποτέλεσμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Ήμασταν έτοιμοι για συμβιβασμούς, για εύρεση κοινού εδάφους και για κάθε είδους διαπραγματεύσεις. Μέχρι την τελευταία στιγμή δείξαμε μεγάλη υπομονή. Άλλωστε όλα αυτά συνέβησαν στο παρασκήνιο, με την επιβολή κυρώσεων, την ετήσια παράτασή τους, ατελείωτη υποτιμητική στάση απέναντι στην ιστορία μας, την ανάπτυξή μας, τα συμφέροντά μας…».

Η Δύση έχει περάσει και τις κόκκινες γραμμές της

«Παρά το γεγονός ότι μια τερατώδης σφαγή έλαβε χώρα στα σύνορά μας για 8 χρόνια, κατά τη διάρκεια της οποίας, με υπόδειξη και με την πλήρη υποστήριξη της Δύσης, το καθεστώς του Κιέβου σκότωσε τους πολίτες του και απλώς τους συμπεριφέρθηκε σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις φιλοδοξίες του, για να διατηρήσει μόνο ό,τι θεωρούσε σημαντικό για αυτό», είπε η Ζαχάροβα.

«Το θέμα είναι ότι η Δύση έχει ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές της. Άλλωστε όλες αυτές οι μεγαλόστομες δηλώσεις για τους στόχους και τις προθέσεις που έχουν ειπωθεί, έχουν καταπατηθεί από την ίδια τη Δύση. Και η ελευθερία του λόγου, και το διεθνές δίκαιο, και η δημοκρατία, και η ελευθερία γενικά, ως οι υψηλότερες αξίες, όλα αυτά έχουν καταπατηθεί, και τα διέγραψαν οι ίδιοι. Η ιστορία των τελευταίων 15-20 ετών μας δίνει έναν τεράστιο αριθμό παραδειγμάτων», ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών

η ανθρώπινη ζωή δεν έχει πραγματική αξία για τη Δύση

«Παραδείγματα κατοχής, επιθετικότητας, βομβαρδισμών χωρών σε διάφορες ηπείρους δείχνουν ότι η ανθρώπινη ζωή δεν έχει πραγματική αξία για τη Δύση. Το ίδιο συμβαίνει και με την ελευθερία του λόγου, κάτι που επιβεβαιώνεται από πολλά στοιχεία για τον αποκλεισμό των μέσων ενημέρωσης, τις συλλήψεις δημοσιογράφων και μερικές φορές απόπειρες δολοφονίας», πρόσθεσε.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, επέστησε επίσης την προσοχή στα παραδείγματα ενεργοποίησης κρίσεων από τη Δύση για χάρη των δικών της συγκυριακών συμφερόντων ή δημιουργίας τεχνητών καταστάσεων κρίσης.

«Όλα αυτά δείχνουν ότι όλα όσα η Δύση έχει θέσει ως δικές της κόκκινες γραμμές, έχουν εδώ και καιρό ξεπεραστεί και καταπατηθεί», συμπλήρωσε η Ζαχάροβα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr