Ζαχάροβα: Νέα πυρά κατά Αθήνας για την απέλαση των 12 Ρώσων διπλωματών

0
58

Σε μία ανάρτηση με αναφορές σε πολλά θέματα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείο Εξωτερικών μιλάει για διακοπή των διπλωματικών σχέσεων Μόσχας – Αθήνας με αφορμή την απέλαση των Ρώσων διπλωματών

Με νέες  δηλώσεις κατά της Ελλάδα επανήλθε η  εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείο Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα,  με αφορμή την απέλαση 12 Ρώσων διπλωματών.

«Πρόσφατα, η Ελλάδα, με την οποία έχουμε βαθιές ιστορικές ρίζες, ανακοίνωσε την απέλαση των Ρώσων διπλωματών σε μια πολύ συγκεκριμένη ημέρα, την 6η Απριλίου» έγραψε η Ρωσίδα διπλωμάτης σε ανάρτησή της στο Telegram.

Όπως αναφέρει, εκείνη την ημέρα βρισκόταν στην Ελλάδα η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, κάτι που κρίνει ότι επηρέασε τις εξελίξεις. «Αν η Νούλαντ εμφανιστεί κάπου, μην περιμένετε καλά πράγματα» ανέφερε, δεικτικά.

Ειδική μνεία, όμως, έκανε και την ίδια την ημερομηνία, την 6η Απριλίου, καθώς τότε έγινε η γερμανική εισβολή στην Ελλάδα. «Τι ήταν από την πλευρά των Αμερικανών συμβούλων, μια σύμπτωση ή ένας διαβολικά ακριβής υπολογισμός;» διερωτάται.

«Αλλά το αποτέλεσμα είναι προφανές. Το κράτος, που απελευθερώθηκε και ανοικοδομήθηκε με τη βοήθεια της Ρωσίας, του οποίου πρώτος ηγέτης ήταν ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, έμεινε ουσιαστικά χωρίς διπλωματικές σχέσεις με τη χώρα μας» συνεχίζει και συμπληρώνει: «Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι μοιραζόμαστε την ίδια πίστη με τους Έλληνες, κληρονομήσαμε την ίδια παράδοση και δεν έχουμε παραλείψει ποτέ να βοηθήσουμε τους Έλληνες φίλους μας. Δείτε μόνο τη βοήθειά μας στις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο πέρυσι».

«Το κακό δεν είναι καν ότι η ευρωατλαντική αλληλεγγύη διαγράφει το παρελθόν (…). Το κακό είναι ότι στερεί από τους ανθρώπους και τους λαούς το μέλλον τους, την ανεξαρτησία τους και το δικαίωμά τους σε αυτή την κυρίαρχη επιλογή» καταλήγει η Ζαχάροβα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr