Ζεφύρι κορωνοϊός: Συναγερμός στις αρχές – 25χρονη Ρομά θετική στον ιό

0
53

Ζεφύρι κορωνοϊός: Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε καταυλισμούς Ρομά ολοένα και πληθύνονται, καθώς σήμερα έγινε γνωστό πως ακόμη μία γυναίκα είναι θετική στον φονικό ιό. Πρόκειται για 25χρονη που μένει σε διαμέρισμα των εργατικών κατοικιών στο Ζεφύρι. Οι αρχές βρίσκονται επί ποδός ξεκινώντας ήδη την ιχνηλάτιση προκειμένου να διαπιστώσουν αν η ίδια έχει καταφέρει να κολλήσει και άλλα μέλη της οικογένειάς της.

Η γυναίκα είχε έρθει από τη Λαμία με το 4 ετών κοριτσάκι της όπου το πήγε στο νοσοκομείο Πάιδων Αγία Σοφία για αιμοκάθαρση. Η νεαρή μητέρα διεγνώσθηκε θετική στον ιό όχι όμως και το παιδί της.

Η 25χρονη Ρομά φιλοξενείται σε διαμέρισμα των εργατικών κατοικιών στο Ζεφύρι απο 6μελή οικογένεια η οποία έχει τεθεί σε καραντίνα, ενώ ολόκληρη η γειτονιά είναι ανάστατη. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έσπευσε χθες το μεσημέρι, ενώ αστυνομικοί από το τοπικό τμήμα ελέγχουν όσο μπορούν την καραντίνα στην οποόια βρίσκεται η οικογένεια που φιλοξενεί την μητέρα.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Φυλής πηγαίνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ενώ με εντολή του δημάρχου έγινε απολύμανση της πολυκατοικίας αλλά και των γύρω από αυτή δρόμων. Οι κάτοικοι όμως της περιοχής που στην πλειοψηφία τους είναι Ρομά είναι σε πανικό αφού σε καμία περίπτωση όπως λένε δεν θα ήθελαν να τεθεί ολόκληρη η περιοχή σε καραντίνα, όπως έγινε σε αντίστοιχη περίπτωης στη Λάρισα.

Πηγή: Pagenews.gr