Ζελένσκι προς Ρώσους: Παραδοθείτε για να ζήσετε

0
42

Ζελένσκι προς Ρώσους: Ο πρόεδρος της Ουκρανίας απευθυνόμενος στα ρωσικά στρατεύματα τους ζήτησε να παραδοθούν.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τους Ρώσους στρατιώτες να παραδοθούν. Σε νέο διάγγελμα του ανέφερε ότι «έχουν την ευκαιρία να ζήσουν» εάν επιλέξουν να παραδώσουν τα όπλα. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι οι υπεύθυνοι του πολέμου θα λογοδοτήσουν χωρίς καμία ανοχή.

Στο μήνυμά του, ο Ζελένσκι αρχικά απευθύνθηκε στους Ουκρανούς στα ουκρανικά και είπε ότι η νίκη πλησιάζει. «Ο εχθρός δεν περίμενε την ισχυρή αντίσταση. Οι Ρώσοι στρατιώτες και αξιωματικοί αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να πετύχουν τίποτα σε αυτόν τον πόλεμο», είπε στο βίντεο.

«Κάντε την επιλογή σας»

Στη συνέχεια ο Ζελένσκι μίλησε στα ρωσικά και απευθύνθηκε στους Ρώσους στρατιώτες. «Ρώσοι στρατιώτες! Ακούστε με με προσεκτικά! Ρώσοι αξιωματικοί! Όλα αυτά τα γνωρίζετε ήδη», είπε. «Δεν θα πάρετε τίποτα από την Ουκρανία, θα αφαιρέσετε μόνο ζωές. Θα αφαιρεθούν όμως και οι ζωές σας. Αλλά γιατί να πεθάνετε; Για τι; Ξέρω ότι θέλετε να ζήσετε!», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Ζελένσκι θέλησε να δώσει στους Ρώσους στρατιώτες μια ευκαιρία να επιβιώσουν. Για να γίνει αυτό, είπε,θα πρέπει να παραδοθούν στα ουκρανικά στρατεύματα. Θα τους φερθούμε αξιοπρεπώς, σαν άνθρωποι. «Με τρόπο με τον οποίο δεν σου φέρθηκε ποτέ ο στρατός σου. Κάνε την επιλογή σου!»,τόνισε.

” Ο ρωσικός στρατός είναι σίγουρα υπεύθυνος για εγκλήματα πολέμου”

Στη συνέχεια ο Ζελένσκι ευχαρίστησε εκείνους τους Ρώσους «που δεν σταματούν να λένε την αλήθεια.» Ως παράδειγμα, ανέφερε μια γυναίκα που είχε διακόψει το κεντρικό βραδινό πρόγραμμα ειδήσεων με μια αφίσα διαμαρτυρίας και δυνατές κραυγές στη ρωσική κρατική τηλεόραση.

Ο Ζελένσκι προειδοποίησε ότι οι υπεύθυνοι για την πολεμική επίθεση στη χώρα του θα πρέπει να λογοδοτήσουν χωρίς επιείκεια. Ο ρωσικός στρατός είναι σίγουρα υπεύθυνος για εγκλήματα πολέμου, για μια «σκόπιμη ανθρωπιστική καταστροφή» στις ουκρανικές πόλεις, είπε ο Ζελένσκι.

Vespa GTS: Το ξεκίνημα μιας περιπέτειας με καινοτομία και στυλ

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr