Ζέρβας: Αυξήθηκαν κατά 15% τα κρούσματα και οι νοσηλείες

0
127

Ζέρβας: Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας μέσα στην Θεσσαλονίκη λέγοντας πως αυξήθηκαν τα κρούσματα.

Θέμα ημερήσιας Διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης ήταν η κατάσταση του κορωνοϊού, ενώ ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ενημέρωσε το σώμα για την κατάσταση. Την ίδια ώρα τα κρούσματα σήμερα ανήλθαν στα 2.126, εκ των οποίων τα 369 εντοπίστηκαν στην Αττική, και 341 στην Θεσσαλονίκη.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη διάρκεια των ανακοινώσεών του από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου έκρουσε “καμπανάκι” με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα και τις νοσηλείες στην πόλη. ‘Όπως είπε χαρακτηριστικά, παρά το γεγονός ότι την προηγούμενη εβδομάδα τα νούμερα έδειχναν μειούμενα, αυτή την εβδομάδα οι αριθμοί επανήλθαν και καταγράφεται “αύξηση 15% στα κρούσματα και τις νοσηλείες. Και δεδομένο ότι είχαμε συγκεντρώσεις, τη ΔΕΘ, ο κόσμος επέστρεψε από τις διακοπές, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί”.

“Η πανδημία έχει πάρει μια ελεγχόμενη τροπή “

Ο δήμαρχος καλωσόρισε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και πάλι στα έδρανα και τις δια ζώσης συνεδριάσεις. Συνολικά, 28 σύμβουλοι που έχουν εμβολιαστεί ή νόσησαν, έδωσαν το παρών στην αίθουσα, ενώ 17 που είτε δεν εμβολιάστηκαν, είτε ήταν εμβολιασμένοι αλλά επιθυμούσαν να μη βρεθούν σε κλειστό εσωτερικό χώρο, συμμετείχαν με τηλεδιάσκεψη.

“Είναι μεγάλη χαρά, μετά από τόσους μήνες, να βρεθούμε από κοντά και να συνεδριάσουμε δια ζώσης. Αυτό σημαίνει ότι η πανδημία έχει πάρει μια ελεγχόμενη τροπή και μπορούμε να περιορίσουμε τη διασπορά. Χάρη στην τεχνολογία, την ιατρική, την επιστήμη και χάρη στο εμβόλιο να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία και να εφαρμόσουμε όλα τα μέτρα προστασίας. Κοιτάμε από δω και πέρα την πορεία με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία”, συμπλήρωσε ο κ. Ζέρβας.

Εκ μέρους της αντιπολίτευσης, ο Βασίλης Γάκης εξέφρασε τον προβληματισμό και την ανησυχία του για τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη. “Τα κρούσματα είναι αυξημένα και πλησιάζουν αυτά της Αττικής. Ανησυχώ εάν θα υπάρξουν περιοριστικά μέτρα σε μια ενδεχόμενη συνέχιση της έξαρσης”, είπε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα”.

“Φέτος δεν άκουσα να κάνετε συζήτηση με τον πρωθυπουργό”

Ο Γιώργος Ορφανός αναρωτήθηκε εάν ο δήμαρχος συζήτησε με αφορμή την παρουσία της κυβέρνησης στην πόλη μέτρα για την πανδημία. “Φέτος δεν άκουσα να κάνετε συζήτηση με τον πρωθυπουργό. Δεν μου φαίνεται ότι πάμε καλά στο θέμα του κορωνοϊού. Φτάσαμε να έχουμε έναν υψηλό αριθμό ατόμων που αρρωσταίνουν”, συμπλήρωσε ο επικεφαλής της παράταξης “Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον”.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου, επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλονίκη Μαζί” άσκησε σκληρή κριτική στον κ. Ζέρβα, τονίζοντας πως κατά την παρουσία της κυβέρνησης στη ΔΕΘ “παρουσιάσατε έργα της προηγούμενης διοίκησης και κυβέρνησης ως δικά σας, όμως δεν ακούσαμε να διεκδικείται τίποτα καινούργιο. Και σε μια πόλη που έχει θρηνήσει τόσους νεκρούς, που τα κρούσματα ανεβαίνουν κάθε μέρα και οι υγειονομικοί και οι εκπαιδευτικοί λένε ότι η πόλη δεν αντέχει άλλο δεν ακούσαμε να ζητάτε τίποτα. Ούτε ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας, ούτε σχολεία”.

Έκκληση για εμβολιασμούς

“Εμβολιαστήκαμε, αλλά να δούμε τι γίνεται και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς όπου οι πολίτες στοιβάζονται στις μετακινήσεις τους” είπε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος εκ μέρους της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, ενώ ο Σπύρος Βούγιας από την “ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη” κάλεσε όλους να εμβολιαστούν για να επιστρέψει και πάλι η ελευθερία και η κανονικότητα.

Τέλος, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος από την “Οικολογία Αλληλεγγύη”, που και ο ίδιος νόσησε βαριά από κορονοϊό, υπογράμμισε πως “η covid δεν τελείωσε. Δεν εξαφανίστηκε, συνεχίζει να υπάρχει και, χωρίς να έχουν πέσει τα κρούσματα, πήραμε απόφαση ότι ο κορωνοϊός θα συνοδεύει τη ζωή μας για πολύ καιρό”.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr